Tema
Debat

Så til søs: Husk den lovpligtige ansvarsforsikring

15. maj. 2018
Fra og med tirsdag den 15. maj 2018 skal alle, der ejer en speedbåd, en vandscooter eller lignende fartøj have købt sig en ansvarsforsikring. Det fremgår af en ny lov, der træder i kraft i dag. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om mulighederne, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Ejer du en speedbåd, en vandscooter eller lignende hurtigt fartøj, er du pr. den 15. maj 2018 forpligtet ifølge en ny lov til at have en ansvarsforsikring.
Den lovpligtige ansvarsforsikring er indført på baggrund af den tragiske vandscooterulykke for godt et år siden i Københavns Havn, hvor to amerikanske kvinder blev slået ihjel.

 

Loven, der blev vedtaget af folketinget den 24. april 2018, indfører skærpede regler for sejlads med speedbåde op til 15 meter, vandscootere og lignende fartøjer. Med ikrafttræden 15. maj 2018 følger også et objektivt ansvar for personskade og tab af forsørger samt bedre mulighed for at konfiskere fartøjet.

 

Med objektivt ansvar menes, at ejeren eller føreren af fartøjet er ansvarlig, selv om der er tale om et hændeligt uheld, og det vil sige, uden at man har skylden for den skade, der er påført andre.

 

Forsikring & Pension bakker fuldt ud op om den ny lov med de skærpede bestemmelser.

 

- Vi er meget tilfredse med, at der nu omsider kommer ordnede forhold, som sikrer den økonomiske tryghed for borgere, der bliver involveret i ulykker til søs, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen i Forsikring & Pension og tilføjer, at branchen er klar til at levere de produkter, der er behov for.

 

Ifølge Forsikringsoplysningen skal man kontakte sit selskab og høre, hvad mulighederne er for at købe den lovpligtige ansvarsforsikring.

 

- Ejer du et hurtigt motoriseret fartøj som fx en vandscooter eller en speedbåd, er det en god idé at kontakte dit selskab. Du har nemlig nu pligt til at købe en ansvarsforsikring. Man er erstatningsansvarlig, uanset om man er ejer, fører eller styrmand, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

 

Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og søloven med skærpede regler for sejlads med speedbåde, vandscootere og lignende fartøjer.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.