Tema
Debat

Kom godt fra start på din motorcykel

8. apr. 2019
Det tager lidt tid at komme i træning efter vinterpausen. Så tænk dig om, inden du giver den gas, og sørg for, at du er godt forsikret, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Motorcykelsæsonen skydes for alvor i gang i forbindelse med bakkens åbning den 12. april. Men sæsonstarten kan blive knap så sjov, hvis du kører galt på din motorcykel.

- Nogle motorcyklister er lidt ude af træning, når de finder motorcyklen frem til de første køreture. Bilisterne skal måske også vænne sig til, at der er flere motorcykler på vejene igen. Risikoen for uheld er derfor større. Det er at værd at huske på, inden du giver den for meget gas, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen

 

Husk at forsikre dig selv

- Kommer du ud for en ulykke, dækker kaskoforsikringen skaderne på din motorcykel. Men den dækker ikke, hvis du selv kommer til skade. Her skal du i stedet have en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring for at få erstatning, fortæller Anja Lintrup Sørensen.

Vær samtidig opmærksom på, at du hos nogle forsikringsselskaber skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. Tjek din forsikring, og spørg dit forsikringsselskab, om du kan udvide den.

Er du ikke forsikret, kan du bruge Forsikringsguiden.dk til at finde den rigtige ulykkesforsikring.

 

Flere skader ved sæsonstart

Sidste år var der i alt 3.548 skader med motorcykler indblandet. Det er en lille stigning på ca. 8 pct. i forhold til året før, hvor forsikringsselskaberne fik 3.299 anmeldelser.

- Der sker helt naturligt færre skader i vintersæsonen, hvor få bruger deres motorcykel. Men statistikken viser også, at der sker flest skader i 2. kvartal, hvor motorcykelsæsonen bliver skudt i gang. Derfor er der god grund til at tage den med ro, særligt på de første køreture, siger Anja Lintrup Sørensen.  

 

Motorcykelskader i 2018

 

 1. kvartal

2. kvartal

3. kvartal

4. kvartal

Antal anmeldte skader

225

1414

1297

612

 

 

 

 

 

Erstatning pr. anmeldelse (kr.)

28.414

20.060

22.220

25.461

Kilde: Forsikring & Pension 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.