Motocross, ATV og pocketbikes bliver brugt som både legetøj og transportmiddel på helt samme måde som motorcykler og biler. Men mange glemmer, at man have brug for en forsikring til sin ATV, crosser m.v.

 

Kører du galt på offentlig vej og er skyld i alvorlige skader på andre personer, kan du risikere at skulle betale op til flere millioner i erstatning, hvis du ikke har forsikringen i orden.

 

Med nummerplade

Har du indregistreret din motocross eller din ATV, skal du altid købe en motoransvarsforsikring. Det er et lovkrav. Forsikringen dækker på samme vis, som hvis du laver skade med din bil. Læs mere om motoransvarsforsikring her.

 

Din private ansvarsforsikring på din indboforsikring dækker ikke skader, du laver med et motordrevet køretøj med nummerplader. Læs mere om privat ansvarsforsikring her.

 

Uden nummerplade

Myndighederne betragter principielt køretøjerne som legetøj, selvom nogle ATV'er er motorkøretøjer efter Færdselslovens bestemmelser. Uindregistrerede ATV'er må ikke køre på Færdselslovens område.

 

Forsikringsmæssigt er det ikke helt så enkelt. For den private ansvarsforsikring dækker ikke ens i alle selskaber, når du laver skade på andre ved brug af legetøj med motor.

 

  1. Nogle ansvarsforsikringer undtager helt skader, du laver med et motordrevet køretøj.
  2. Andre ansvarsforsikringer undtager skader under benyttelse af motorkøretøjer (efter Færdselslovens bestemmelser)
  3. Andre igen undtager skader ved benyttelse af motordrevet køretøj, som du kan købe en særskilt ansvarsforsikring til.

Ved pkt. 2 og 3 gælder dog, at ansvarsforsikringen alligevel dækker, hvis motorkraften holder sig inden for et nærmere fastsat antal hestekræfter, som fremgår af forsikringsvilkårene.

Kontakt dit selskab

Når du har købt dit "legetøj", så kontakt dit forsikringsselskab, inden du tager det i brug, og få klar besked om, hvordan netop dit forsikringsselskab dækker, hvis skaden sker.

Særlige regler for elektriske løbehjul, skateboards m.m.


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.