Tema
Debat

Hvilke forsikringer har du behov for, når du bor i lejlighed?

Bor du i lejlighed, forsikrer bolig-/andels-/ejerforeningen normalt selve lejligheden. Men det er en god idé at sætte dig ind i, hvordan ejendommen er forsikret, og hvad der står i foreningens vedtægter eller i din lejekontakt, da der kan være enkelte bygningsdele, som du selv skal forsikre.

 

Du skal selv sørge for en indboforsikring, der dækker, hvis der sker skade på dine ting, fx efter en brand eller en vandskade. Indboforsikringen dækker også dine udgifter, hvis du ikke kan bo i din lejlighed og har behov for at blive genhuset efter en større skade, som er dækket af forsikringen.

Selvom du normalt ikke skal forsikre selve lejligheden, kan du alligevel have behov for forsikringer, der dækker særlige bygningsdele.

 

Glas og kummer

Du kan have behov for en glas og kumme forsikring, hvis ikke glas og sanitet (håndvask, toiletkumme m.m.) er dækket af ejendommens forsikring, eller hvis det står i lejekontrakt/vedtægter, at du selv skal forsikre det.

En glas og kumme forsikring dækker, fx hvis en rude, dit toilet eller håndvask smadrer. Du kan typisk købe dækningen på din indboforsikring.

 

Bygningsdele som du ejer/skal vedligeholde

Hvis der er bygningsdele, som du ejer eller har vedligeholdelsespligten for, fx køkkenelementer, markiser, gulve m.m., kan de være dækket af din indboforsikring, hvis ikke ejendommens forsikring dækker dem.

 

Der kan være forskel på, hvilke skader der er dækket. Så tjek dine forsikringsvilkår, eller spørg dit forsikringsselskab.

 

Dækning for ladestander til elbil når du bor til leje

En ladestander betragtes som udgangspunkt som en bygningsdel og vil derfor være dækket på din husforsikring. Hvis du bor til leje og har monteret en ladestander i fx fælles garage, parkeringskælder eller et andet sted på en bygning, som du ikke selv ejer eller har forsikringspligten for, kan du risikere, at der ikke er dækning, hvis der sker skade på ladestanderen.

 

Det er derfor en god idé at tjekke med dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket, hvis der sker en skade på din ladestander. Nogle indboforsikringer dækker ladestandere under bygningsdele, men det kræver, at det er positivt nævnt i forsikringsbetingelserne. Det kan også være dækket på bilens kaskoforsikring, men det kræver også her, at det er positivt nævnt i forsikringsvilkår.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.