Tema
Debat

Bilferie

På ferie i bil eller på motorcykel skal du medbringe en række papirer, der sikrer dig hjælp, hvis køretøjet går i stykker, eller du kommer ud for et uheld.​​​​​

Rødt kort

Medbring telefonnummeret til SOS +45 70 10 50 52, hvis der er kaskoforsikring på bilen og/eller campingvognen. Læs mere under rødt kort - SOS-dækning, inden du kører, så du er helt klar over, hvordan du skal forholde dig, hvis der sker noget med bilen på ferieturen.

Grønt kort

Det grønne kort er bevis på, at bilen er ansvarsforsikret.

Ved bilferie i EU-lande samt Andorra, Island, Kroatien, Norge og Schweiz er det ikke nødvendigt at tage det grønne kort med. Hvis der mod forventning opstår problemer, kan du rette henvendelse til SOS International.

Du kan se, i hvilke lande du skal have kortet med, på DFIM's (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring) hjemmeside. Det grønne kort får du hos dit forsikringsselskab. Husk også at tjekke, hvordan du er dækket i de lande, du kører i gennem.

Registreringsattest

Du skal huske at medbringe den originale registreringsattest. En fotokopi er ikke god nok, da du kan risikere at blive sendt tilbage til Danmark.

Nye registreringsattester består af en del I og en del II. Her er det del I, du skal tage med.

Bil-ferie-forsikring

Du kan købe en bil-ferie-forsikring, som bl.a. betaler for en erstatningsbil, hvis din egen bil bliver ødelagt eller stjålet lige inden ferierejsens start. Så er ferien reddet, og du undgår at måtte fortælle familien, at ferien er aflyst, allerede inden den kom i gang.​​​​​