Tema
Debat

Børneulykkesforsikring

Dine børn er ikke automatisk dækket af din ulykkesforsikring, men skal have deres egen forsikring. Det gælder også, når de er i dagsinstitution eller i skole.

Du kan købe en børneulykkesforsikring som en selvstændig forsikring eller som et tillæg til din egen ulykkesforsikring. Nogle forsikringsselskaber dækker nyfødte børn i op til et eller to år. Tjek, hvordan det er i dit eget forsikringsselskab. 

Skolen/daginstitutionen forsikrer ikke dit barn

Kommer dine børn til skade på legepladsen i børnehaven eller under en fodboldkamp i skolen, er de ikke dækket af kommunens forsikring.

 
Kommunerne havde tidligere en forsikring for børnene i skoler og daginstitutioner. Men siden 2012 har det ikke været tilladt for folkeskoler og kommunale institutioner at forsikre børnene. Derfor har du som forældre selv ansvaret for at ulykkesforsikre dine børn.  

Din indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn kommer til skade

Nogle forældre tror, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indbo-/familieforsikring, hvis de kommer til skade. Men det er en misforståelse.
 
En indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, samt hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade, eller hvis de ødelægger andres ting.  

Tandskader børn under 18 år

Selv om børn er omfattet af den offentlige tandpleje, indtil de er 18 år, skal du alligevel anmelde en tandskade til en eventuel børneulykkesforsikring.
 
I nogle tilfælde er det nemlig først muligt at lave tandskader på børn helt færdige, efter at de er fyldt 18 år. Her har du brug for en børneulykkesforsikring, hvis du vil have dækket tandlægeregningen. 

Andre forsikringsmuligheder

Ud over en traditionel ulykkesforsikring, der dækker varige følger efter en ulykke, kan du i nogle selskaber også købe en særlig forsikring, der dækker varige følger efter alvorlig sygdom. 
 
Herudover kan du, ligesom for dig selv, også købe eller udvide barnets ulykkesforsikring med en sundhedsforsikring og forsikring mod visse kritiske sygdomme. Har du én af disse forsikringer gennem dit arbejde, så tal med din arbejdsgiver om mulighederne for at udvide forsikringen med en børnedækning.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?


Børneulykker i tal