Tema
Debat

Børneulykkesforsikring

Dine børn er ikke automatisk dækket af din ulykkesforsikring men skal have deres egen forsikring. Det gælder også, når de er i dagsinstitution eller i skole.

 

Børneulykkesforsikring

Du kan købe en børneulykkesforsikring som en selvstændig forsikring eller som et tillæg til din egen ulykkesforsikring.

 

I nogle forsikringsselskaber er nyfødte børn dækket af en børneulykkesforsikring gratis i op til et eller to år. Men ofte skal man oplyse barnets navn og cpr-nr. til forsikringsselskabet. Tjek, hvordan det er i dit eget forsikringsselskab. 

 

Skolen/daginstitutionen forsikrer ikke dit barn

Kommer dine børn til skade på legepladsen i børnehaven eller under en fodboldkamp i skolen, er de ikke dækket af kommunens forsikring.

 

Kun hvis ulykken er sket pga. skolens fejl eller forsømmelser, kan skolen komme til at betale erstatning for dit barns skader. Læs mere i vores pjece - Skolen og forsikring.

 

Tidligere havde kommunerne en fælles ulykkesforsikring for børnene i skoler og daginstitutioner. Men siden 2012 har det ikke været tilladt for folkeskoler og kommunale institutioner at forsikre børnene. Derfor har du som forældre selv ansvaret for, at dit barn har en børneulykkesforsikring, hvis du vil være sikker på at få erstatning. 

 

Din indboforsikring dækker ikke skader på dit barn

Nogle forældre tror, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indbo-/familieforsikring, hvis de kommer til skade.

 

Men det er en misforståelse. For en indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, og hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade, eller hvis de ødelægger andres ting. For at få erstatning, skal barnet have en børneulykkesforsikring.

Tandskader børn under 18 år

Selv om børn er omfattet af den offentlige tandpleje, indtil de er 18 år, skal du alligevel anmelde en tandskade til en eventuel børneulykkesforsikring.
 
I nogle tilfælde er det nemlig først muligt at lave tandskader på børn helt færdige, efter at de er fyldt 18 år. Og her vil du få brug for barnets børneulykkesforsikring, hvis du vil have dækket tandlægeregningen. 

Andre forsikringsmuligheder

Ud over en traditionel børneulykkesforsikring, der dækker varige følger efter en ulykke, kan du i nogle selskaber også købe en særlig forsikring, der dækker varige følger efter alvorlig sygdom. 
 
Herudover kan du, ligesom for dig selv, også købe eller udvide dit barns børneulykkesforsikring med en sundhedsforsikring og en forsikring mod visse kritiske sygdomme. Har du én af disse forsikringer gennem dit arbejde, så tal evt. med din arbejdsgiver om mulighederne for at udvide din forsikring med en børnedækning. Læs mere om kritisk sygdom til børn.

 

Mangler du en ulykkesforsikring til dit barn?

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenlign pris og dækning på ulykkesforsikringer til dig og dit barn.

Forsikringsguiden

Hvad dækker en ulykkesforsikring?


Børneulykker i tal