Mange unge tænker ikke over, at en indboforsikring også indeholder en vigtig ansvarsforsikring.

 

Er du ved fejl eller forsømmelser skyld i, at andre kommer til skade eller får ødelagt deres ting, kan du komme til at betale erstatning - i værste fald op til flere mio. kroner ved alvorlig personskade. Derfor er det meget vigtigt, at du som ung har en privat ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring

 

Bliver du mødt med et erstatningskrav, kan du i mange tilfælde få hjælp fra dit forsikringsselskab.

​​Anmeld altid skaden til dit selskab

Med en ansvarsforsikring, slipper du også for at diskutere, om det er din skyld, at skaden skete.

Lov aldrig erstatning, men anmeld i stedet altid skaden til dit forsikringsselskab. Så afgør de, om du er ansvarlig for skaden ud fra din forklaring - og i nogle tilfælde også den skadelidtes og/eller vidners forklaring.

Er du ansvarlig, betaler dit forsikringsselskab erstatning til den skadelidte - med mindre du har lavet skaden med vilje, eller fordi du var fuld. I sådan en situation må du selv betale.

Har du ikke gjort noget forkert, hjælper dit forsikringsselskab dig også. De hjælper nemlig med at afvise krav om erstatning, hvis det juridisk set slet ikke er din skyld, at skaden er sket.

Skader på lånte ting

Ødelægger du ting, som du har lånt eller lejet, dækker din ansvarsforsikring typisk skader på udvalgte ting, når det sker i de første 30 dage af låne-/lejeperioden.
 
Har du fx lånt en computer i et par dage for at skrive en opgave, og du taber den på gulvet, vil din ansvarsforsikring normalt erstatte skaden. Men vær opmærksom på, at der oftest er en selvrisiko. Det betyder, at du selv skal betale noget af skaden. Tjek med dit forsikringsselskab, hvad der gælder.
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.