Tema
Debat

Ulykkesforsikring til unge

Mange børneulykkesforsikringer udløber, når du fylder 18 år. Tjek derfor, om du skal have din egen ulykkesforsikring.

Skade under arbejde

Kommer du til skade, mens du arbejder for andre, har din arbejdsgiver en lovpligtig forsikring - arbejdsskadeforsikring, der betaler erstatning, hvis du får alvorlige følger efter ulykken.  

 

Skade under uddannelse

Et studie- eller uddannelsesforløb bliver ikke anset for arbejde, og her vil du normalt ikke være omfattet af en arbejdsskadeforsikring. Her har du brug for en ulykkesforsikring.
 
Kun hvis der indgår en obligatorisk praktikperiode i dit studie, kan du i praktikperioden også være omfattet af praktikstedets arbejdsskadeforsikring. Læs mere om forsikring under erhvervspraktik.

Skade under idræt

Dyrker du meget idræt, så spørg om dit forsikringsselskab har en ulykkesforsikring specielt til idrætsudøvere. Og vær opmærksom på, hvilke sportsgrene ulykkesforsikringen ikke dækker. Læs mere om farlig sport

Erstatningen

Med en ulykkesforsikring kan du bl.a. få erstatning, hvis du får et varigt mén efter en ulykke, ligesom den ofte dækker tandskader.

 

Kommer du til skade, fordi andre var skyld i uheldet, skal du også huske at gøre krav på erstatning over for den person, som er ansvarlig. Du kan nemlig både få erstatning fra din egen og modpartens eventuelle ansvarsforsikring.

 

Hvad koster en ulykkesforsikring?

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på ulykkesforsikringer.

Forsikringsguiden