Tema
Debat

Forsikret på ferien

Du er dækket af EU-sygesikringen (det blå kort) på rejser i EØS-lande og Schweiz i op til 1 år. Men du er kun dækket i begrænset omfang. Har du brug for en ledsager eller hjemtransport ved fx sygdom, skal du købe en rejseforsikring. Indboforsikringen dækker din bagage.​​​

EU-sygesikringskort - blåt kort

EU-sygesikringen dækker fx hospitalsophold i EØS-lande og Schweiz på lige vilkår med landets borgere. Men udgifter til at en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos dig, når du er syg, er ikke dækket. Det samme gælder, hvis du skal transporteres hjem. Læs mere om EU-sygesikring ved at klikke på linket i højre side.
 
Uden for Europa vil mange blive overrasket over, hvor meget man selv skal betale for at blive behandlet på et hospital, hvis man ikke har købt en rejseforsikring. Regningen kan løbe op i mange hundrede tusinde kroner.  Derfor bør du her altid købe en rejseforsikring, når du rejser uden for Europa.

Forsikring af bagage

Din indboforsikring dækker den bagage, du har med på ferie på samme måde som herhjemme, dvs. mod fx brand og tyveri. Herudover dækker forsikringen også bortkomst og beskadigelse af indskrevet bagage, som du sender med fx fly.

Dit personlige ansvar tager du også med på rejsen, og det er også dækket under indboforsikringen, hvis du enten har sådan en selv eller er dækket af dine forældres. Det kan også være dækket på en rejseforsikring.

Vær dog opmærksom på, at forsikringen dækker kun i optil 3 måneder i udlandet.

Lad ikke rygsækken passe sig selv

Efterlader du din bagage fx på en banegård i forbindelse med et pludseligt toiletbesøg, kan det give problemer i forhold til forsikringsdækningen.

Afhængig af den konkrete situation kan forsikringsselskabet vurdere, at du har opført dig groft uagtsomt, og dermed kan du miste retten til at få erstatning i forbindelse med tyveri af eller fra bagagen.

Derfor bør du altid være ved din bagage, med mindre den er låst inde. Låser du den inde i et bagageskab, kan der være ting, som ikke er dækket ved tyveri, fx penge og smykker.

Pas på lommetyve

Vær også på vagt over for lommetyveri, hvilket er meget udbredt i de fleste storbyer og steder, hvor der er mange mennesker. Lommetyveri bliver forsikringsmæssigt betragtet som simpelt tyveri, hvilket betyder, at der er en begrænsning i dækningen.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort