Tema
Debat

Rejseforsikring til unge

Du er dækket af EU-sygesikringen (det blå kort) på rejser i EØS-lande og Schweiz i op til 1 år. Men du er kun dækket i begrænset omfang.

Sygdom på rejsen

Når du rejser i EU, er du i de fleste tilfælde dækket af det blå EU-sygesikringskort. Med kortet er du dækket på lige fod med borgerne i det land, du rejser, hvis du bliver syg eller kommer til skade og skal behandles på et offentligt hospital eller klinik.
Men kortet dækker ikke alt. Fx dækker det ikke udgifter til, at en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos dig, når du er syg. Det samme gælder, hvis du skal transporteres hjem eller behandles på en privat klinik. Læs mere om EU-sygesikring her. Derfor kan du have brug for en rejseforsikring.
 
Uden for Europa vil mange blive overrasket over, hvor meget man selv skal betale for at blive behandlet på et hospital, hvis man ikke har købt en rejseforsikring. Regningen kan løbe op i mange hundrede tusinde kroner. Derfor bør du her altid købe en rejseforsikring, når du rejser uden for Europa.

 

Forsikring af bagage

Din indboforsikring dækker den bagage, du har med på ferie på samme måde som herhjemme, dvs. mod fx brand og tyveri. Herudover dækker forsikringen også bortkomst og beskadigelse af indskrevet bagage, som du sender med fx fly.

Dit personlige ansvar tager du også med på rejsen, og det er også dækket under af en indboforsikring, hvis du har sådan en selv eller er dækket af dine forældres. Dit ansvar kan også være dækket på en rejseforsikring.

Vær dog opmærksom på, at en indboforsikring kun dækker i op til 3 måneder i udlandet.

Lad ikke rygsækken passe sig selv

Der kan være situationer, hvor din forsikring ikke dækker tyveri på rejsen. Hvis du fx efterlader din bagage uden opsyn på en banegård i forbindelse med et pludseligt toiletbesøg, kan det give problemer med at få erstatning. 

Afhængig af den konkrete situation kan dit forsikringsselskab vurdere, at du har opført dig groft uagtsomt. I sådan et tilfælde kan du miste retten til at få erstatning, hvis der sker tyveri af eller fra din bagage.

Derfor bør du altid være ved din bagage, medmindre den er låst inde. Men vær opmærksom på, at der kan være ting, bl.a. penge og smykker, som ikke er dækket ved tyveri fra fx et bagageskab.

Pas på lommetyve

Vær også på vagt over for lommetyveri, hvilket er meget udbredt i de fleste storbyer og steder, hvor der er mange mennesker. Lommetyveri bliver forsikringsmæssigt betragtet som simpelt tyveri, hvilket betyder, at der er en begrænsning i dækningen.

Læs mere om EU-sygesikring


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.