Tema
Debat

Du vil opsige din forsikring

Der er flere måder, du kan opsige dine private forsikringer på. Her beskriver vi dine muligheder.

Opsigelse til udløb

Det er altid gratis for dig at opsige din forsikring til det normale udløb (hovedforfald). Typisk skal du bare gøre det mindst en måned før hovedforfaldet.

Skifter du til et andet forsikringsselskab, klarer dit nye selskab ofte opsigelsen for dig, hvis du har givet dem samtykke til det.

Kort opsigelse

Du kan benytte dig af kort opsigelsesvarsel, som betyder, at du kan opsige din forsikring med 30 dages varsel til den 1. i en måned. Det koster dig normalt et gebyr pr. forsikring. Du kan ikke benytte muligheden på livsforsikring, ejerskifteforsikringer og korttidsforsikringer af højst en måneds varighed.

Har du haft din forsikring i mere end et år i det pågældende selskab, er gebyret typisk på omkring 60 kroner. Har du derimod haft forsikringen i mindre end et år, kan gebyret være væsentlig højere fx 500 kroner. Tjek i dine vilkår, hvad der gælder for din forsikring.

Grunden til, at der er et gebyr, er, at forsikringsselskaberne har haft udgifter, da de oprettede din forsikring.

Opsigelse ved skade

Har du haft en skade, har både du og dit forsikringsselskab mulighed for at opsige din forsikring med 14 dages varsel i typisk indtil en måned efter, at du har fået erstatning, eller dit selskab har afvist af dække skaden. Opsigelsen skal ske skriftligt.

Bestemmelsen fremgår af dine forsikringsvilkår.


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.