Tema
Debat

Ansvarsforsikring til unge

- hvis du kommer til at skade andre ellers deres ting

Hvorfor er en ansvarsforsikring vigtig?

Kommer du til at skade andre eller får ødelagt deres ting, så kan du risikere at skulle betale erstatning - i værste fald op til flere mio. kroner ved alvorlig personskade. Derfor er det vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring (ansvarsforsikringen er typisk en del af din indboforsikring). 

 

Da du som ung ofte ikke har mange økonomiske midler, så er det afgørende at kunne få hjælp fra dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude. Med en ansvarsforsikring, så slipper du også for at diskutere, om det er din skyld, at skaden skete. 

​​Anmeld altid skaden til dit selskab

Hvis du står i en situation, hvor du er skyld i, at en person er kommet alvorligt til skade eller du har fået ødelagt deres ting, så skal du altid kontakte dit forsikringsselskab. Du skal aldrig love erstatning, da det i stedet er dit forsikringsselskab, som afgør, om du er ansvarlig for skaden ud fra din forklaring - og i nogle tilfælde også den skadelidtes og/eller vidners forklaring.

Er du ansvarlig, betaler dit forsikringsselskab erstatning til den skadelidte - medmindre du har lavet skaden med vilje, eller fordi du var fuld. I sådan en situation må du selv betale. Læs mere om, hvornår det er din skyld. 

Har du ikke gjort noget forkert, hjælper dit forsikringsselskab dig også. De hjælper nemlig med at afvise krav om erstatning, hvis det juridisk set slet ikke er din skyld, at skaden er sket.

Skader på lånte ting

Ødelægger du ting, som du har lånt eller lejet, dækker din ansvarsforsikring typisk skader på udvalgte ting, når det sker i de første 30 dage af låne-/lejeperioden.
 
Har du fx lånt en computer i et par dage for at skrive en opgave, og du taber den på gulvet, vil din ansvarsforsikring normalt erstatte skaden. Men vær opmærksom på, at der oftest er en selvrisiko. Det betyder, at du selv skal betale noget af skaden. Tjek med dit forsikringsselskab, hvad der gælder.

Sammenlign forsikringer

Sammenlign priser og dækninger med Forsikringsguiden

Test dit behov

Svar på nogle få spørgsmål og find ud af, hvilken type forsikringer du har behov for.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.