Tema
Debat

Privatlivspolitik

Privatlivspolitikken gælder for Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningen.

Privatlivspolitikken gælder for Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningen. Privatlivspolitikken dækker over en politik for behandling af personoplysninger og en politik for brug af cookies og lignende teknologier, som fx teknologi til indsamling af data om en brugers computer, telefon eller tablet.

 

Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningen registrerer oplysninger om dig, når du bruger vores hjemmeside, og vi indsamler også personoplysninger, som fx din IP-adresse, når du besøger hjemmesiden.

 

 

Kontaktoplysninger

Dette website udbydes af:
Foreningen Forsikringsguiden (en del af Forsikring & Pension)
CVR-nr.: 38295012
Phillip Heymans Allé 1, 2900 Hellerup
Telefon: 41 91 91 91

Har du spørgsmål til Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningens privatlivspolitik, er du velkommen til at kontakte os på ovennævnte adresse eller via e-mail på: databeskyttelse@forsikringogpension.dk

 

 

Persondatapolitik – Sådan behandler vi dine personoplysninger

Når Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningen behandler personoplysninger om dig, følger vi gældende databeskyttelsesretlige regler.

 

Forbedring af brugeroplevelsen

Når du bruger vores hjemmeside, indsamler vi automatisk oplysninger om, hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din omtrentlige netværkslokation samt informationer om din computer, tablet eller telefon. Dette gør vi med henblik på at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden samt lave besøgsstatistik. Indsamlingen sker via cookies, som du giver samtykke til ved dit første besøg på hjemmesiden.

 

Vi deler din IP-adresse med vores samarbejdspartnere, herunder Google Analytics og Siteimprove, som står for statistik over brugen af vores hjemmeside.

 

Retsgrundlaget for behandling af din IP-adresse til statistik er databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f om legitime interesser, idet Forsikringsguiden og Forsikringsoplysningen alene bruger din IP-adresse til at analysere trafikken på hjemmesiden for at kunne optimere brugeroplevelsen.

 

 

Hvis du henvender dig til Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen er for alle, som har brug for objektiv rådgivning om forsikring.

 

Hvis du henvender dig til Forsikringsoplysningen enten pr. e-mail eller via funktionen ”Spørg os om forsikring” behandler vi dine oplysninger i vores mail-system (Outlook) for at kunne besvare din henvendelse. Når du har modtaget et eller flere svar på din henvendelse, og korrespondancen er afsluttet, sletter vi dine personoplysninger fra mail-systemet.

 

Henvender du dig via en privat besked på vores Facebook-side ”Forsikringsnørden” slettes dine personoplysninger, når du har fået svar på dine spørgsmål, og korrespondancen er afsluttet.

 

Dine personoplysninger anvendes ikke til andre formål, og de videregives heller aldrig uden dit samtykke.

 

 

Hvis du benytter Forsikringsguiden

Forsikringsguiden indsamler og behandler personoplysninger fra dig og tredjepart (se hvilke nedenfor) med følgende formål:

 

  • For at kunne vise dig pris og dækning på sammenligningsoversigten på den forespurgte forsikringstype.
  • For at kunne udarbejde statistik over forespørgsler på forsikringer og brug af værktøjet.

 

Hvilke persondata, vi anvender, afhænger af, hvilke forsikringstyper du forespørger. Forsikringsguiden behandler dog alene almindelige persondata, som:

 

  • Navn, alder og beskæftigelse på personer i husstanden.
  • Adresseoplysninger.
  • Antal personer i husstanden, herunder om der er hjemmeboende børn.
  • Oplysninger om din bil, bolig eller dit fritidshus.
  • Antal skader på din bil indenfor de sidste 5 år.
  • Oplysninger om dine forsikringer.

 

Vi indhenter personoplysninger fra følgende offentlige registre:

 

  • Dansk Motor Register (DMR)
  • Bygnings- og boligregistret (BBR)
  • Danmarks adressers web API (Dawa)

Oplysningerne opbevares i op til 26 måneder. Det gør vi for at kunne lave statistik samt forbedre kvaliteten af prisleverancerne fra forsikringsselskaber i forbindelse med forespørgsler på forsikringer.

Vi deler dine personoplysninger med de forsikringsselskaber, som er tilsluttet Forsikringsguiden samt DMR, BBR og DAWA. Deling af personoplysningerne er nødvendige for, at forsikringsselskaberne kan levere en pris til prisoversigten på Forsikringsguiden, når du forespørger på denne. Forsikringsselskaberne gemmer ikke dine personoplysninger i denne forbindelse.


Når du har forespurgt om en pris på en forsikring, har du mulighed for at tage dine oplysninger med videre til et forsikringsselskab. Benytter du dig af denne funktion, accepterer du, at alle dine personoplysninger videregives og indsamles af det pågældende forsikringsselskab. Videregivelse foretages med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1 litra f (interesseafvejningsreglen), idet videregivelsen sker i din interesse, for at du kan indhente et forsikringstilbud.


Vi behandler oplysninger med hjemmel i databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f – interesseafvejningsreglen - idet behandlingen er nødvendig for at kunne levere tjenesten, og for at vi løbende kan forbedre guiden.

 

 

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til behandlingen af dine personoplysninger. Ønsker du at gøre brug af disse rettigheder, kan du skrive til Forsikring & Pension på databeskyttelse@forsikringogpension.dk

 

Ret til indsigt

Du har til enhver tid ret til at få at vide, hvilke oplysninger vi behandler om dig, og hvordan vi bruger dem, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 15.

 

Ret til berigtigelse

Hvis du bliver opmærksom på, at de oplysninger vi behandler om dig ikke (længere) er rigtige, har du ret til at få dem rettet jf. databeskyttelsesforordningens artikel 16.

 

Ret til sletning

Hvis du ønsker dine oplysninger slettet inden vores fastlagte slettefrist, der fremgår under vores behandlinger, har du ret til at anmode herom, jf. artikel 17 i databeskyttelsesforordningen. Anmoder du om sletning, vil det ikke længere være muligt at bruge Forsikringsguiden.

 

Ret til begrænsning

Du har ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset jf. artikel 18 i databeskyttelsesforordningen, fx hvis der er tvivl om rigtigheden af oplysningerne, eller du er uenig i, om vi må behandle dine personoplysninger.

 

Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores lovlige behandling af dine personoplysninger, hvis du fx vurderer, at vores legitime interesse, som angivet ovenfor, ikke er af sådan karakter, så den bør gå forud for beskyttelsen af dine oplysninger jf. databeskyttelsesforordningens artikel 21.

 

Du har ret til at klage

Du kan til enhver tid kontakte Forsikring & Pension, hvis du vil klage over, hvordan vi behandler dine personoplysninger.

Du kan også klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Læs mere på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk

 

Sådan klager du til Datatilsynet

 

 

Cookiepolitik

Med denne politik ønsker vi at skabe åbenhed og give dig et overblik over vores brug af cookies, hvad du skal være opmærksom på, samt hvilke muligheder du har for at modsætte dig behandlingen.

 

Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer, mobil eller tablet ved tilbagevendende besøg. Det er passive filer, der kan lagres eller tilgås i din enhed. Cookies interagerer eller manipulerer ikke med dit udstyr eller dine oplysninger.

 

Samtykke

Brug af cookies kræver som hovedregel samtykke fra dig. ”Tekniske cookies”, der styrer funktionerne på en hjemmeside, eller som er nødvendige for funktionen af en tjeneste, som du aktivt har valgt at bruge, er undtaget fra samtykkekravet.

 

Samtykke til vores brug af cookies indhentes, første gang du besøger vores hjemmeside. Det varierer, hvor længe cookies opbevares på dit udstyr. Cookies sletter sig selv efter maksimalt 24 måneder, men de fornyes hver gang du besøger hjemmesiden.

 

Formål med brug af cookies

Vi anvender cookies til besøgsstatistik og til at analysere brugen af hjemmesiden for at forbedre brugeroplevelsen. Vi registrerer ikke brugeradfærd uden for vores egne hjemmesider.

 

Brug af 3. parts cookies

Til brug for statistik på hjemmesiden gør vi brug af cookies fra bl.a. følgende 3. parter:

 

    • Google Analytics (statistik)
    • Siteimprove (statistik og kvalitetssikring)
    • Youtube
    • Facebook pixels

 


Deklaration af websitets brug af cookies:

 

Formål med brug af cookies på websitet: Intern / 1. parts cookies Ekstern / 3. parts cookies
Teknisk funktionalitet: Ja Ja
Trafikmåling: Ja Ja
Annonceafvikling (frekvens, brugermåling og lign.): Nej Nej
Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering: Nej Nej


Sådan undgår eller sletter du cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer, tablet eller telefon ved at ændre indstillingerne i din browser. Her kan du nemlig vælge, hvilke cookies der skal være tilladt, blokeres eller slettes. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du begrænser brugen af cookies, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.


Slet cookies på Microsoft Internet Explorer
Slet cookies på Mozilla Firefox browser
Slet cookies på Google Chrome browser
Slet cookies på Safari browser
Slet cookies på Opera browser
Slet flash cookies (gælder alle browsere)
Slet cookies på iPad, iPhone, iPod touch
Slet cookies på Android telefoner


Sådan undgår du cookies fra Google Analytics

Hvis du ikke ønsker, at Google Analytics sætter cookies, kan du fravælge det.

Undgå cookies fra Google Analytics