Tema
Debat

Rejseforsikring til unge

Når du rejser inden for Europa

 

Når du rejser i EU, er du i de fleste tilfælde dækket af det blå EU-sygesikringskort. Med kortet er du dækket på lige fod med borgerne i det land, du rejser, hvis du bliver syg eller kommer til skade og skal behandles på et offentligt hospital eller klinik.


Men kortet dækker ikke alt. Fx dækker det ikke udgifter til, at en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos dig, når du er syg. Det samme gælder, hvis du skal transporteres hjem eller behandles på en privat klinik. Læs mere om EU-sygesikring her. Derfor kan du have brug for en rejseforsikring. Du kan sammenligne priser og dækninger på forsikringsguiden.dk


Når du rejser uden for Europa

 

Uden for Europa vil mange blive overrasket over, hvor meget man selv skal betale for at blive behandlet på et hospital, hvis man ikke har købt en rejseforsikring. Regningen kan løbe op i mange hundrede tusinde kroner. Derfor bør du her altid købe en rejseforsikring, når du rejser uden for Europa. Du kan sammenligne priser og dækninger på forsikringsguiden.dk

 

Kom godt ud og hjem

 

Uanset om du rejser inden eller udenfor Europa, er det en god idé at hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. I app'en kan du holde dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning og skrive dig på danskerlisten. På den måde kan Udenrigsministeriet kontakte dig, hvis der skulle opstå en krise i det land, hvor du befinder dig. Du finder Rejseklar app'en her

Er min bagage forsikret?
Din indboforsikring dækker den bagage, du har med på ferie på samme måde som herhjemme, dvs. mod fx brand og tyveri. Herudover dækker forsikringen også bortkomst og beskadigelse af indskrevet bagage, som du sender med fx fly.

Dit personlige ansvar tager du også med på rejsen, og det er også dækket under af en indboforsikring, hvis du har sådan en selv eller er dækket af dine forældres. Dit ansvar kan også være dækket på en rejseforsikring.

Vær dog opmærksom på, at en indboforsikring kun dækker i op til 3 måneder i udlandet.

Lad ikke rygsækken passe sig selv

Der kan være situationer, hvor din forsikring ikke dækker tyveri på rejsen. Hvis du fx efterlader din bagage uden opsyn på en banegård i forbindelse med et pludseligt toiletbesøg, kan det give problemer med at få erstatning. 

Afhængig af den konkrete situation kan dit forsikringsselskab vurdere, at du har opført dig groft uagtsomt. I sådan et tilfælde kan du miste retten til at få erstatning, hvis der sker tyveri af eller fra din bagage.

Derfor bør du altid være ved din bagage, medmindre den er låst inde. Men vær opmærksom på, at der kan være ting, bl.a. penge og smykker, som ikke er dækket ved tyveri fra fx et bagageskab.

Pas på lommetyve

Vær også på vagt over for lommetyveri, hvilket er meget udbredt i de fleste storbyer og steder, hvor der er mange mennesker. Lommetyveri bliver forsikringsmæssigt betragtet som simpelt tyveri, hvilket betyder, at der er en begrænsning i dækningen.

Ingen resultater fundet

Sammenlign forsikringer

Sammenligner priser og dækninger med Forsikringsguiden

Forsikret på festival

Mange tyverier kan ikke dækkes af forsikringen, så læs mere her om, hvordan du passer på dine ting

Kom godt ud og hjem

Det er en god idé at hente Udenrigsministeriets Rejseklar app

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.