Tema
Debat

Ulykkesforsikring til unge

En ulykkesforsikring fungerer som et økonomisk plaster på såret, hvis du kommer til skade

Hvorfor er det vigtigt at have en ulykkesforsikring? 

En ulykkesforsikring sikrer dig erstatning, hvis du kommer alvorligt til skade efter en ulykke. Forsikringens primære formål er ikke at dække et økonomisk tab, som så mange andre forsikringer, men erstatningen kan være et plaster på såret og give en stor økonomisk tryghed. 

 

Er jeg dækket af mine forældres forsikring?

Mange børneulykkesforsikringer udløber, når du fylder 18 år. Tjek derfor, om du skal have din egen ulykkesforsikring som ung.

 

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Priserne er ikke ens hos de forskellige forsikringsselskaber og afhænger fx af, om du vil være dækket hele døgnet eller kun i fritiden. Hvis du er studerende kan du kun vælge en heltidsulykkesforsikring. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne både priser og dækning på bl.a. en ulykkesforsikring.

 

 

Sammenlign priser

Med Forsikringsguiden kan du sammenligne priser og dækninger på forsikringer

Ofte stillede spørgsmål


 • Hvilken ulykkesforsikring skal jeg købe?

  Hvilken forsikring du skal vælge er en individuel vurdering, som afhænger af dine behov, fx hvad du beskæftiger dig med, og hvor godt du vil sikre dig. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne priser og dækning på ulykkesforsikringer.

   

  Hvis du køber en heltidsulykkesforsikring, er du dækket hele døgnet. Sker ulykken under arbejde, kan du også få erstatning fra arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring. Læs mere om arbejdsskadeforsikring her. Er du fx studerende, ledig eller pensionist, skal du have en heltidsforsikring.

   

  Køber du en fritidsulykkesforsikring, er du alene forsikret i fritiden. Det betyder også, at du ikke er dækket, når du arbejder for andre - heller ikke selvom det sker i fritiden. Ved vennetjenester kan du i stedet være omfattet af Lov om arbejdsskade. Læs mere om forsikring ved vennetjenester her.

 • Erstatning ved varigt mén
  Med en ulykkesforsikring til unge kan du bl.a. få erstatning, hvis du får et varigt mén efter en ulykke, ligesom den ofte dækker tandskader. Kommer du til skade, fordi andre var skyld i uheldet, skal du også huske at gøre krav på erstatning over for den person, som er ansvarlig. Du kan nemlig både få erstatning fra din egen ulykkesforsikring og modpartens eventuelle ansvarsforsikring. Sidstnævnte erstatning betales efter reglerne i Erstatningsansvarsloven.
 • Kan jeg få erstatning, hvis jeg var fuld, da jeg kom til skade?

  En ulykkesforsikring dækker ikke, hvis hovedårsagen til, at du kom til skade er, at du var fuld. Det er altid en konkret vurdering ud fra de faktiske omstændigheder. Du er altså ikke automatisk afskåret fra at få erstatning, hvis du er beruset.

   

  Eksempler

  Hvis du i beruset tilstand går rundt på motorvejen eller togskinnerne, kan det være svært at få erstatning. Falder du derimod over en ujævnhed i fortovet på vej hjem fra byen, udelukker beruselsen ikke erstatning.

   

 • Dækker min ulykkesforsikring, hvis jeg kommer til skade på en ferie i udlandet?

  De fleste ulykkesforsikringer dækker under midlertidigt ophold i udlandet, typisk i et eller to år. Tjek, hvad der står i dine forsikringsvilkår. 

 • Dækker min ulykkesforsikring udgifter til genoptræning efter min ulykke?

  De fleste ulykkesforsikringer dækker visse behandlingsudgifter efter en ulykke, fx fysioterapi og kiropraktorbehandling. Forsikringen dækker typisk behandling i maksimalt et år, og dækningen kan være begrænset til et vist antal behandlinger eller op til et vist beløb. Tjek, hvad der står i dine forsikringsvilkår.

 • Skade under uddannelse eller arbejde

  Skade under arbejde

  Kommer du til skade, mens du arbejder for andre, har din arbejdsgiver en lovpligtig forsikring - arbejdsskadeforsikring, der betaler erstatning, hvis du får alvorlige følger efter ulykken.  

  Læs mere om arbejdsskadeforsikring.

   

  Skade under uddannelse

  Et studie- eller uddannelsesforløb bliver ikke anset for arbejde, og her vil du normalt ikke være omfattet af en arbejdsskadeforsikring. Her har du brug for en ulykkesforsikring til unge.
   
  Kun hvis der indgår en obligatorisk praktikperiode i dit studie, kan du i praktikperioden også være omfattet af praktikstedets arbejdsskadeforsikring. Læs mere om forsikring under erhvervspraktik.
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.