Tema
Debat

Forsikring for unge - har du de rigtige forsikringer?

Det kan virke som et nemt sted at spare, når det kommer til forsikringer. Men det kan hurtigt blive meget dyrere at undvære dem, end at købe dem.

Hvorfor skal du prioritere en forsikring? Her er 2 tænkte scenarier:

 

  • Du har booket en rejse til Australien, men dagen inden afrejse brækker du benet og kan ikke komme afsted. Du skal selv betale for en ny rejse - medmindre du har en rejseforsikring.
  • Der er brand i nabolejligheden, og røgen trænger ind til dig og ødelægger dine ting. Uden en indboforsikring, skal du selv betale for genhusning, og du får ingen erstatning for dine ting.  

Dette er blot eksempler, og du har måske ikke booket en rejse til Australien pt, men det er vigtigt at tjekke op på, at du har de forsikringer, som passer til dig og dine behov. Se 6 scenarier nederst, som inspiration. 

 

Er du dækket af dine forældres forsikring?

Frem til en vis alder, og hvis du bor alene, så kan du være forsikret gennem dine forældres indboforsikring. Men bor du sammen med andre - fx en roommate eller en kæreste, så dækker den ikke. Du skal også have din egen forsikring, hvis du skal ud og rejse i kortere eller længere tid.

 

Hvordan finder du de rette forsikringer?

Nedenfor kan du se en række scenarier, hvor du potentielt kan have behov for en forsikring. Klik ind på den enkelte og læs mere om dine muligheder. Du kan også tage vores behovstest, som hjælper dig med, hvilke type forsikringer der passer til dig og din livssituation. Du kan også gå direkte til Forsikringsguiden og sammenligne forsikringer og deres priser og dækninger.

 

 

Sammenlign forsikringer

Sammenlign priser og dækninger med Forsikringsguiden

Test dit behov

Svar på nogle få spørgsmål og find ud af, hvilken type forsikringer du har behov for. 

Det eneste, der er dyrere end en forsikring, er ikke at have en

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.