Tema
Debat

Arbejdsskadeforsikring

Her finder du svar på udvalgte spørgsmål til arbejdsskadeforsikring.

Arbejdsskadeforsikring
Hvorfor er jeg ikke dækket af min mands arbejdsskadeforsikring, når jeg arbejder i hans firma?

En ægtefælle, der arbejder i sin mands selvstændige virksomhed, er ikke omfattet af arbejdsskadesikringsloven. Det gælder uanset, at du, som ægtefælle, er ansat som lønmodtager i virksomheden, har en lønaftale, betaler A-skat, og i øvrigt har de samme vilkår som virksomhedens øvrige ansatte. For at være dækket kan I derimod lave en særskilt arbejdsskadeforsikring på frivillig basis, som dækker dig og evt. din mand. Har I ikke sådan en forsikring, kan skaden kun anmeldes til din egen heltidsulykkesforsikring.

 

Du skal dog være opmærksom på, at en ulykkesforsikring og en arbejdsskadeforsikring ikke dækker helt det samme. På en ulykkesforsikring kan du typisk kun få erstatning for varige mén og eventuelt også behandlingsudgifter i forbindelse med en ulykke, mens du på en arbejdsskadeforsikring fx også kan opnå erstatning for tab af erhvervsevne, hjælpemidler, medicin samt erstatning til efterladte ved dødsfald.

 

Skal jeg også forsikre mig selv, når min virksomhed er et ApS?

Hvis din virksomhed er organiseret som et  anpartsselskab (ApS), aktieselskab (A/S), iværksætterselskab (IVS) eller andelsselskab, har du også pligt til at sikre dig selv mod arbejdsskader.

 

Det gælder selv om, du er den eneste ansatte i dit selskab.

Ingen resultater fundet