Inden du flytter hjemmefra, så brug lidt tid på at finde ud af, hvilke forsikringer der er relevante for dig. Når du overvejer, om du har brug for en forsikring, er det disse tre situationer, du skal tænke på:

 • du kan komme til skade
 • du kan miste dine ting
 • du kan blive skyld i en skade.

Hvilke forsikringer passer til dit behov?

Er du i tvivl om, hvilke forsikringer du har behov for, så kan du nemt afklare dit behov her.

Test dit behov

Tjek, om du er dækket i forvejen

Det en god idé at undersøge, om du selv og dine ting er forsikret i forvejen:

 

 • Indboforsikring, der kan erstatte dine ting, hvis de fx bliver stjålet eller brænder og betale erstatning, hvis du er skyld i, at en anden person kommer til skade. Du kan være dækket af dine forældres forsikring.
 • Ulykkesforsikring, der giver økonomisk hjælp, hvis du kommer til skade ved en ulykke og får varige mén. En børneulykkesforsikring udløber typisk, når du fylder 18 år

Lovpligtige forsikringer

Har du selv en bil, motorcykel, scooter eller knallert, er det dig, der skal sørge for, at forsikringen er i orden. En ansvarsforsikring på et motorkøretøj er lovpligtig, mens en kaskoforsikring delvis er frivillig. Har din bank lånt dig penge til fx din bil, vil de ofte kræve, at du kaskoforsikrer den.


Har du hund, skal du også have en lovpligtig hundeforsikring på den.

 

Når du flytter, før du fylder 21 år

Flytter du hjemmefra, før du er 21 år, kan du stadig være dækket af dine forældres indboforsikring, hvis du bor alene. Nogle selskaber dækker kun indtil, du fylder 18 år. Tjek med dine forældre, hvad der gælder for deres forsikring.

 

Er du fyldt 21 år, eller bor du ikke alene, fx hvis du har et barn eller bor sammen med en kæreste eller ven, skal du have din egen indboforsikring. Du skal også have din egen ulykkesforsikring

 

 

Hvad koster en forsikring?

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på de mest almindelige forsikringer.

Forsikringsguiden

Ofte stillede spørgsmål


 • Hvilke forsikringer har jeg brug for, når jeg flytter hjemmefra?

  Hvilke forsikringer, du har brug for, afhænger i høj grad af din risikovillighed, økonomi og livsstil.

   

  Du bør som minimum have en indboforsikring, som dækker hvis du fx får stjålet din mobiltelefon, dit fjernsyn kortslutter, eller hvis der springer et vandrør og dine ting derved bliver ødelagt. Og så indeholder den en meget vigtig ansvarsdækning, som dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ødelægger andres ting ved et uheld.

   

  Det er også en god idé at overveje en ulykkesforsikring, som giver en økonomisk tryghed, hvis du kommer ud for en ulykke, fx hvis du vælter på cyklen.

   

  Har du en bil, motorcykel eller knallert, skal du også have en lovpligtig ansvarsforsikring. Det samme gælder, hvis du anskaffer dig en hund.

   

  Forsikringsguiden.dk kan du nemt afklare, hvilke forsikringer der passer til dit behov.

 • Har jeg brug for en indboforsikring, når jeg ikke har så mange værdier?

  Selvom du ikke har så mange værdier, løber det hurtigt op samlet set, hvis du fx får indbrud i din lejlighed, og du skal ud at genanskaffe alt eller det meste af dit indbo. Desuden er det også din indboforsikring, der dækker, hvis der fx opstår en brand- eller vandskade, og du har brug for at blive genhuset og derved har ekstraudgifter til at leje en ny bolig. Sidst og ikke mindst indeholder en indboforsikring også en meget vigtig ansvarsdækning, som betaler erstatning, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ødelægger andres ting ved et uheld. 

  Har du behov for en ny indboforsikring, kan du med fordel sammenligne priser og dækning på Forsikringsguiden.dk.

 • Er jeg dækket af mine forældres indboforsikring?

  Hvis du bor alene, kan du være dækket af dine forældres indboforsikring. Nogle forsikringsselskaber dækker udeboende børn, indtil de er 21 år, mens andre kun dækker, indtil du fylder 18 år. Tjek altid med dine forældre, hvad der gælder for deres indboforsikring.

  Har du behov for en ny indboforsikring, kan du med fordel sammenligne priser og dækning på Forsikringsguiden.dk.

 • Hvad koster en indboforsikring?

  Priserne er ikke ens hos de forskellige forsikringsselskaber og afhænger fx af, hvor du bor, hvor mange værdier du har, og hvor godt du vil sikre dig. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne både priser og dækning på bl.a. en indboforsikring.

 • Hvad koster en ulykkesforsikring?

  Priserne er ikke ens hos de forskellige forsikringsselskaber og afhænger fx af, om du vil være dækket hele døgnet eller kun i fritiden, hvad din beskæftigelse er, og hvor godt du vil sikre dig. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne både priser og dækning på bl.a. en ulykkesforsikring.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.