Tema
Debat

Afklar dit forsikringsbehov på to minutter

15. dec. 2020
Forsikringsguiden.dk er klar med et nyt webværktøj, der skal hjælpe danskerne med at afklare deres forsikringsbehov. Ved at svare på nogle få spørgsmål bliver man guidet til forsikringer skræddersyet til ens behov.

Har du egentlig de rigtige forsikringer? Mange danskere kan komme i tvivl, men nu har sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk udviklet et nyt online webværktøj, der hjælper med at rydde den tvivl af vejen.

Vores forsikringsbehov ændrer sig i takt med, at vores livssituation ændrer sig. Og det er godt at kende dit forsikringsbehov, inden du undersøger pris og dækning hos de forskellige forsikringsselskaber.

- For at hjælpe danskerne på vej er vi gået i luften med et forbrugerværktøj, der tester ens forsikringsbehov. Vi vejleder både til de lovpligtige forsikringer – fx ansvarsforsikring til bil og hund, men vi forklarer også, at man har forskellige forsikringsbehov afhængigt af, hvor risikovillig man er, siger Pia Holm Steffensen, der er underdirektør for Forsikring, Forebyggelse & Digitalisering i brancheorganisationen Forsikring & Pension, som står bag Forsikringsguiden.

Det tager kun to minutter

Vil du undersøge dit forsikringsbehov, bliver du sendt igennem nogle få spørgsmål, som tager ca. to minutter at besvare. Du skal bl.a. svare på, hvilken boligform du har, hvilke transportmidler du bruger, og om du har dyr. Du skal også svare på, om du kan lide at tage på skiferie eller dyrker farlig sport. Når spørgsmålene er besvaret, vises de forsikringer på skærmen, som passer til dit forsikringsbehov.

- Derudover kan man skrue op og ned for ens risikovillighed og på den måde se, at hvis man fx har en høj risikovillighed, så vejleder vi ikke til en ulykkesforsikring, da man så i højere grad er villig til at tage et økonomisk ansvar selv. Vil man derimod gerne gå med livrem og seler, vil ulykkesforsikringen være en del af vejledningen, forklarer Pia Holm Steffensen.

I sidste ende er testen vejledende. For personlig rådgivning skal du stadig kontakte et forsikringsselskab.

Søg blandt forsikringsselskaber

Når du har afklaret dit forsikringsbehov, kan du overføre dem til Forsikringsguidens prissammenligning med et enkelt klik og på den måde få et overblik over, hvilke priser og dækninger de forskellige forsikringsselskaber tilbyder.

- Forsikring er lavinteresseområde for mange danskere, og nogen kan måske også synes, det er svært at finde ud af. Det vil vi tage ansvar for som brancheorganisation for forsikring, og derfor er målet med vores nye løsning at hjælpe danskere til at forstå deres behov og samtidig gøre det nemt at købe de forsikringer, der passer til dem, siger Pia Holm Steffensen.

Om Forsikringsguiden

Foruden muligheden for at teste sit forsikringsbehov så er Forsikringsguiden en sammenligningsportal, hvor man kan sammenligne bil-, hus-, indbo-, ulykke-, fritidshus- og rejseforsikringer blandt 20 selskaber. De forsikringsselskaber, du kan søge i blandt på Forsikringsguiden, udgør mere end 85 pct. af markedet for de forsikringer, du finder på Forsikringsguiden.dk. Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.