Tema
Debat

Corona-rejseregler normaliseres

13. okt. 2021
Udenrigsministeriets rejsevejledninger normaliseres den 15. oktober 2021. Det betyder også, at fra på fredag dækker rejseforsikringer som normalt. Men husk at tjekke lokale regler.

Ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet normaliseres de nuværende rejsevejledninger, så de ikke længere farvemarkeres efter COVID-19 smitte i et land, men efter de normale sikkerhedsfaktorer for den rejsende – fx terror, krig, uro m.v.

 

Det skyldes bl.a., at meget store dele af den danske befolkning nu er færdigvaccineret, og vaccineudrulningen i Europa er kommet langt. 

 

- Når det gælder rejseforsikringer, så dækkes der som normalt fra på fredag – dvs. som i tiden før coronaen, siger forsikringsekspert Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension (F&P).

 

En rejseforsikring dækker primært, hvis man selv bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen.

 

Der er stadig forskel på, hvordan man er dækket, hvis man fx må afbestille sin rejse på grund af lokale indrejserestriktioner, eller fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser, efter man har bestilt rejsen. Desuden kan der stadig gælde begrænsninger, hvis man rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Nogle selskaber har under corona ekstraordinært dækket situationer, som ikke er omfattet af almindelige vilkår for en rejseforsikring, fx karantæne. Hvor vidt den dækning fortsætter, må man tale med sit selskab om.

 

- Er man i tvivl, så er det en god ide at tale med sit forsikringsselskab, inden rejsen bestilles, siger Anja Lintrup Sørensen.

 

Man skal samtidig være opmærksom på, at mange lande stadig har COVID-19 restriktioner i større eller mindre grad.

 

- Danske turister skal derfor både huske at tjekke sikkerhedsniveauet i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19 hjemmesider, inden de bestiller en rejse, råder Anja Lintrup Sørensen.

 

Hvis man ikke er vaccineret, skal man være særligt opmærksomme på, at flere lande fortsat ikke tillader indrejse.

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.