Tema
Debat

Danmark har de mest tilfredse forsikringskunder i hele Norden

7. nov. 2022
Ny EPSI-undersøgelse understreger, at danske forsikringsselskaber er bedre end de finske, norske og svenske til at komme kunderne i møde. Det vidner om, at vi har en god og sund konkurrence om kunderne, mener F&P.

De danske forsikringsselskaber scorer meget højt, når forsikringskunderne i norden sætter tal på deres kundetilfredshed.

 

I en ny nordisk EPSI-måling af kundetilfredshed scorer de danske selskaber 77,5. Den rating er markant højere end både Sverige (71,2), Norge (72,7) og Finland (72,1).

 

- Det betyder, at vi i Danmark har de allermest tilfredse forsikringskunder i hele Norden. Den førsteplads glæder jeg mig meget over. Det er jo en førsteplads bl.a. i at komme kundernes behov i møde med forsikringer og kommunikation i skadessituationerne, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, fra brancheforeningen F&P.

 

- Der er ingen tvivl om, at forsikringsselskaberne i Danmark er i skarp konkurrence med hinanden om at gøre kunderne tilfredse. Tilfredshed er et konkurrenceparameter, og stor kundetilfredshed tyder på, at konkurrencen er meget velfungerende på det danske forsikringsmarked, siger Pia Holm Steffensen.

 

 

Danskerne udnytter forsikringsmarkedet

Hun peger på to andre ting, der er med til at styrke kundetilfredsheden: Det er supernemt at skifte forsikringsselskab - hvis man skulle ønske det - og branchen har sammen med Forbrugerrådet TÆNK udviklet Forsikringsguiden.dk.

 

På Forsikringsguiden.dk kan man sammenligne en lang række selskabers dækninger og priser og på den måde finde en forsikring, der præcist matcher ens behov og pengepung.

 

Danskerne er gode til at udnytte, at det er nemt at skifte forsikringsselskab i Danmark. 450.000 forsikringskunder flyttede sidste år 1,2 mio. forsikringspolicer til et andet forsikringsselskab.

 

- Det viser, at der er høj mobilitet på forsikringsmarkedet, og at danskerne er opmærksomme på, at deres forsikringer både skal have den rigtige dækning og den rigtige pris, siger Pia Holm Steffensen.

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.