Tema
Debat

Din indboforsikring er guld værd på pisterne

1. feb. 2019
Især unge danskere risikerer at få en grim overraskelse på skiferien. Hver tredje mangler en indboforsikring, der beskytter dem mod erstatningskrav ved uheld og ulykker på skiferien.

De nyeste tal fra Forsikring & Pension viser, at 31 pct. af unge mellem 21-24 år ikke har en almindelig indboforsikring.

Mange danskere tror måske ikke, at det betyder noget særligt på en skiferie under fremmede himmelstrøg. Men det gør det. For uden en indboforsikring kan man ikke kan få hjælp, hvis man er involveret i uheld på pisten og er skyld i, at andre skiløbere er kommet til skade.
 
- Det kan få alvorlige økonomiske og personlige konsekvenser, hvis de overtræder færdselsreglerne for "ski-kørsel". Indboforsikringen hjælper dem sikkert igennem et erstatningsansvar, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.
 
Hun fortæller, at unge mennesker, der bor for sig selv, kun er dækket på forældrenes indboforsikring, indtil de er 18 eller 21 år. Derefter skal de købe deres egen indboforsikring. Forældre til unge, der for nylig er flyttet hjemmefra, bør måske tjekke en ekstra gang, om deres unge har en indboforsikring.

- Forsikring er langt fra det første, de unge tænker på, når de flytter hjemmefra. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har forsikringen i orden og bliver mødt med et erstatningskrav, siger Anja Lintrup Sørensen.

Nogle unge fravælger indboforsikringen, fordi de ikke synes, at de har nok indbo at forsikre. Men i dag er der flere muligheder for at skræddersy sin indboforsikring, eller man kan købe en rejseforsikring med en ansvarsdækning.

- Står man uden forsikring, behøver det ikke at være så svært. På Forsikringsguiden.dk kan man nemt sammenligne priser og dækninger på både indbo- og rejseforsikringer, fortæller Anja Lintrup Sørensen.
 
Kilde:
Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse 2016.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.