Tema
Debat

EU-coronapas øger rejselysten – men vær obs på rejseforsikringen

21. maj. 2021
EU er nået til enighed om et covid-19-certifikat, der vil gøre det nemt at rejse. Det vil få mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.

EU's coronapas forventes klart fra 26. juni. Det vil allerede nu få mange danskere til telefonen eller til tasterne for at bestille ferie. Som det ser ud lige nu, kan vi formentlig holde ferie i andre EU-lande denne sommer.

 

- Selv om rejselængslen er stor, så er det vigtigt at have godt styr på sin rejseforsikring – og orientere sig på Udenrigsministeriets hjemmeside om, hvor det er sikkert at rejse til, og de lokale regler for indrejse, siger Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen.

 

Myndighedernes anbefalinger bygger blandt andet på, at det kan vise sig vanskeligt at færdes i ferielandet på grund af restriktioner i landet, ligesom restriktioner kan blive indført med kort varsel.

 

- Selvom nogle forsikringsselskaber udbyder forsikringer, der dækker rejser til både orange og røde lande, så bør man som borger for det første altid følge rejseanbefalingerne fra Udenrigsministeriet. Og for det andet bør man orientere sig med sit selskab om, hvilken dækning man konkret har, siger Anja Lintrup Sørensen.

 

Desuden skal man være opmærksom på, at man normalt ikke kan få hjælp fra sin afbestillingsforsikring, hvis Udenrigsministeriet frarådede indrejse til landet på købstidspunktet, og man vil afbestille, fordi landet stadig er orange/rødt.

 

Det er ikke nødvendigvis alle de situationer, man kan komme ud for, som er omfattet af forsikringsdækning. Derfor er det vigtigste råd til forbrugerne lige nu at tjekke med deres forsikringsselskab, hvordan dækningen er.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.