Tema
Debat

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

29. jan. 2020
Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå EU-sygesikringskort er godt nok på pisterne. Men det er det ikke, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.

Hvert år ender skiferien for mange danskere med et ødelagt knæ eller en brækket ankel. Sidste år måtte de alene hos SOS International yde assistance til 750 danskere, som kom til skade på pisterne.

Forsikringsoplysningen fortæller, at man kan få sig en slem økonomisk overraskelse, hvis man efter et uheld skal transporteres hjem med et ambulancefly, og man ikke selv har en rejseforsikring.

- Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport. Næsten hver tredje dansker tror, at det blå kort dækker hjemtransport, så længe man rejser i EU, og knap hver fjerde tror, at kortet dækker som en rejseforsikring. Det viser en undersøgelse, som vi har gennemført sammen med Forsikringsguiden.dk, siger konsulent hos Forsikringsoplysningen Anja Lintrup Sørensen.

Den misforståelse kan blive dyr for skiglade danskere. Det blå EU-sygesikringskort sikrer nemlig kun danskerne adgang til behandling på lige fod med borgerne i det land, man er på skiferie i.

- Uden en rejseforsikring må man betale af egen lomme, hvis man fx skal transporteres hjem med særtransport, hvis man er blevet behandlet på et privathospital, som ofte er den eneste mulighed tæt på skisportssteder. Det samme gælder, hvis der er en egenbetaling ved lægebehandling i det land, man besøger. Det er nemlig heller ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, siger Anja Lintrup Sørensen.

 

Hver fjerde har rejst uden en rejseforsikring

Hele 24 pct. af danskerne har rejst uden for Norden uden en rejseforsikring. Det viser tallene fra Epinion.

- Det er vigtigt at tjekke, om man har den rigtige rejseforsikring – evt. som en del af ens indboforsikring – og om den dækker skiferier. Nogle rejseforsikringer kræver, at man køber en tillægsforsikring, der dækker skisport. Det er en god idé at få styr på forsikringsdækningen, inden man klikker skistøvlerne i skiene, siger Anja Lintrup Sørensen.

Forsikringsguiden.dk er det nemt at sammenligne rejseforsikringer på både dækning og pris.

 

Kilde

SOS international og Epinion.

Epinion har for Forsikring & Pension i perioden 20. marts – 5. april 2019 gennemført i alt 3.003 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

Foto: Maarten Duineveld on Unsplash

 

Gode råd til skiferien

  • Husk, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport, behandling på privatklinik og egenbetaling. Supplér med en rejseforsikring
  • Tjek, om skisport kræver en udvidelse på din rejseforsikring
  • Overvej, om du har behov for en tillægsdækning for fx ubenyttet udstyr, ødelagt ferie m.m.
  • Sørg for at have en ulykkesforsikring – også til dine børn
  • Kør altid med skihjelm
  • Tjek FIS-reglerne (færdselsregler på ski), og sørg for at have en indboforsikring, som også indeholder en privat ansvarsforsikring
  • Kører du på skiferie i egen bil – så hent den gratis app ’Rødt kort’, inden du tager afsted. 

 

Om Forsikringsguiden.dk

Forsikringsguiden.dk er det eneste sammenligningsværktøj på nettet, der tilbyder nuanceret sammenligning af pris, dækning og service på de mest gængse forbrugerforsikringer, nemlig på bil-, hus-, fritidshus-, ulykkes-, indbo- og rejseforsikringer.

Forbrugerrådet TÆNK og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.dk. Der er 20 selskaber med på Forsikringsguiden, som udgør knap 90 pct. af markedet for de forsikringsprodukter, du finder på Forsikringsguiden.dk.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.