Tema
Debat

Foråret kalder på ulykker

29. mar. 2019
Når foråret rammer, kaster mange danskere sig over gør det selv-projekter i hus og have. Men desværre kommer alt for mange til skade. Og hver tredje dansker har ikke en ulykkesforsikring, når de kommer til skade. Det viser seneste tal fra en Epinion-undersøgelse lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk

Vi klipper hæk, slår græs, ordner tagrender eller maler lige noget træværk. Uheldigvis kommer ca. 20.000 danskere hvert år ud for en ulykke undervejs i projekterne. Det viser de seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

Ender du på skadestuen, er det rart at have en ulykkesforsikring. Den kan nemlig hjælpe dig økonomisk, hvis du fx får konstateret varige mén på mindst fem procent eller beskadiger dine tænder efter en ulykke. Men mange danskere har ikke en ulykkesforsikring. Faktisk havde 44 procent ikke en forsikring, da de kom til skade under havearbejdet, mens 31 procent ikke havde en forsikring under gør det selv-arbejdet. Det viser en spørgeundersøgelse, som Epinion har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden i 2017.

Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen kan kun opfordre gør det selv-folket til at få styr på ulykkesforsikringen, inden foråret for alvor bider sig fast.

- Er man ikke forsikret, er det hurtigt og nemt at finde og sammenligne ulykkesforsikringers priser, dækning og services på Forsikringsguiden.dk, siger Anja Lintrup Sørensen.

 

Når du vil købe en ulykkesforsikring, så overvej

  1. Skal forsikringen dække dig hele døgnet eller kun i fritiden?
  2. Har du brug for tillægsforsikringer som fx brilleskade, behandlingsudgifter, dobbelterstatning osv.?
  3. Hvor stor et mén du skal have for at få erstatning? Fx fem eller otte procent.
  4. Forsikringsguiden – her kan sammenligne pris og dækning på en ulykkesforsikring.

Gode råd til sikkert havearbejde:

  • Kast dig ikke ud i opgaver, som du usikker på, om du selv kan klare
  • Tjek at sikkerhedsanordningerne virker på dit udstyr – og lad være med at ændre eller pille ved dem
  • Stop altid græs- eller hækkeklipperen, hvis noget har sat sig fast
  • Brug solidt fodtøj og sikkerhedsudsyr
  • Sørg for have en ulykkesforsikring

Forsikringsguiden.dk

Forsikringsguiden.dk er det eneste sammenligningsværktøj på nettet, der tilbyder nuanceret sammenligning af pris, dækning og service på de mest gængse forbrugerforsikringer, nemlig på bil-, hus-, fritidshus-, ulykkes-, indbo- og rejseforsikringer. Den er nem at bruge - også på smartphones og tablets.

Forbrugerrådet TÆNK og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.dk. Der er 23 selskaber med på Forsikringsguiden, som udgør mere end 90 pct. af markedet for de forsikringer, du finder på Forsikringsguiden.

 

Kilder:

Epinion har for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden gennemført i alt 5.030 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover i foråret 2017.

Ulykkes Analyse Gruppen, Ortopædkirurgisk Afd. OUH.

Statistikken viser antal tilskadekomne udendørs i have/boligområde, som blev behandlet på Skadestuen OUH Odense. Ulykkestallene svarer til et repræsentativt udsnit på 5 pct. af befolkningen. Tal på landsplan fås ved at gange med 20.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.