Tema
Debat

Forældre har ikke styr på barnets ulykkesforsikring

Halvdelen af os tror, at skolen har en ulykkesforsikring, der dækker børnene i skoletiden, viser ny undersøgelse fra Forsikring & Pension. Men det har skolen ikke. Det er forældrenes eget ansvar at sørge for en ulykkesforsikring af børnene.

 

Flere mænd (54 pct.) end kvinder (40 pct.) går rundt og tror, at deres barns institution eller skole har en forsikring, som dækker barnet, hvis der skulle ske en ulykke i skoletiden.

 

Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Forsikring & Pension.

 

- Men det er hverken skolens eller institutionens ansvar at ulykkesforsikre børn.

Så kommer ens børn til skade på legepladsen i børnehaven eller under en fodboldkamp i skolen, er der normalt ingen forsikringshjælp at hente fra kommunen, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.  

 

Samtidig viser Epinionsundersøgelsen, at kun 83 pct. føler sig helt sikre på, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring – resten ved det ikke eller er usikre på det.

 

- Det er bekymrende, at så mange ikke helt er klar på, hvordan deres børn er forsikret, hvis de skulle komme ud for en ulykke enten i skoletiden eller i fritiden. Jeg kan kun opfordre forældrene til at tjekke op på det, siger Pia Holm Steffensen.

 

En del af forklaringen er måske, at kommunerne tidligere havde en fælles ulykkesforsikring for børnene i skoler og daginstitutioner. Men siden 2012 har det været sådan, at kun hvis ulykken er sket pga. skolens fejl eller forsømmelser, kan erstatning komme på tale.

 

Heldigvis har rigtig mange forældre sørget for en ulykkesforsikring både til sig selv og børnene. Men har man ikke en ulykkesforsikring til sit barn, er det nemt at tjekke priser og dækninger på ForsikringsGuiden.dk.

 

Indboforsikringen dækker ikke skader på dit barn

Nogle forældre tror også, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indbo-/familieforsikring, hvis de kommer til skade.

 

Men også det er en misforståelse. For en indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, og hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade.

 

For at få erstatning skal barnet altså selv have en børneulykkesforsikring eller være dækket på forældrenes forsikring.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.