Tema
Debat

Ulykker rammer hver tiende dansker

4. maj. 2018
En ud af ti danskere har været ude for en ulykke. Mere end hver femte har ikke en ulykkesforsikring eller ved ikke, om de er forsikrede. Derfor risikerer mange danskere ikke at få erstatning, hvis de får alvorlige personskader. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk

Sommerhalvåret byder ofte på flere fritidsaktiviteter som hyggefodbold med ungerne, grill i haven og udendørs gør det selv-projekter. Og så er det godt at have styr på ulykkesforsikringen, hvis man kommer til skade. Det gør hver tiende dansker nemlig, viser tal fra Epinion.

 

Og kommer man ud for en ulykke, der giver varige mén, kan en ulykkesforsikring være tryg at have. Det mener konsulent Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

 

- En ulykkesforsikring giver en økonomisk støtte, hvis du kommer ud for en alvorlig ulykke. Får du varige mén på minimum fem procent, kan du få udbetalt erstatning. Derudover kan ulykkesforsikringen også dække udgifter til behandling, sygetransport, eller hvis du er så uheldig at få beskadiget tænderne på trampolinen med børnene, siger Anja Lintrup Sørensen.


Forsikringen skal passe til din livsstil

Det lune forårsvejr betyder, at mange danskere kaster sig over fritidsaktiviteter af lidt farligere karakter. Derfor er det vigtigt at tilpasse ulykkesforsikringen til ens livsstil og tage stilling til, om man skal dækkes hele døgnet eller kun i fritiden og hvor stort et beløb, man ønsker at være dækket for.

 

- Hvis man skal ud og lufte motorcyklen i sommerlandskabet, skal man hos nogle selskaber købe en tillægsdækning til sin ulykkesforsikring. Det skal man også, hvis man dyrker ekstremsport, eller vil have dækning til fx brilleskader. På Forsikringsguiden.dk kan man nemt finde en ulykkesforsikring med de rigtige dækninger til den bedste pris, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

 

Hvert år kommer næsten 3.700 danskere i gennemsnit til skade på motorcykler. Det viser beregninger fra Forsikring & Pension på baggrund af tal fra Ulykkes Analyse Gruppen fra Odense Universitetshospital.

Når du vil købe en ulykkesforsikring, så spørg dig selv:
1.Skal forsikringen dække dig hele døgnet eller kun i fritiden?
2.Har du brug for tillægsforsikringer som fx brilleskade, behandlingsudgifter, dobbelterstatning osv.
3.Hvor stor en forsikringssum skal du have (den erstatning du maksimalt kan få, hvis du bliver invalid)
4.Hvor stor et mén skal du have for at få erstatning? Fx fem eller otte procent
5.Sammenlign ulykkesforsikringers pris, dækning og service på www.forsikringsguiden.dk.


Fakta om Forsikringsguiden.dk

Forsikringsguiden.dk er udviklet af brancheorganisationen Forsikring & Pensi-on i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk. Her kan du nemt sammenligne dækning, service og pris på de mest gængse forsikringer i en lang række selskaber, der dækker knap 90 procent af markedet.

Kilder:
Epinion for Forsikring & Pension 2017 baseret på i alt 5.030 gennemførte interviews med repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18 til 75 år.
Beregninger foretaget af Forsikring & Pension på tal fra Ulykkes Analyse Gruppen, afd. O på Odense Universitets Hospital i årene 2010-2016. Antallet af motorcykelulykker på landsplan er approksimeret ved at opregne antallet af ulykker i Odense baseret på indbyggerantal. Det forudsætter, at tallene fra Odense er repræsentative for hele landet.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.