Tema
Debat

Gør-det-selv ulykker i kraftig stigning under coronaen

Ulykker i hjem og have steg med næsten 25 pct. under coronanedlukningen. Når vi kommer rigtig galt afsted, har kun 85 pct. af os den ulykkesforsikring, der kan give et økonomisk plaster på såret, viser nye tal fra Forsikringsoplysningen.  

 

Danskerne har haft travlt med gør-det-selv arbejde, og landets byggemarkeder har haft kronede dage under covid-19 restriktionerne. Data fra Danske Bank vidner om et mersalg på hele 24 pct. under coronapandemien.

 

Men det går ikke altid godt med danskernes gør-det-selv projekter. De seneste ulykkestal fra landets skadestuer viser, at der har været en stigning af ulykker i hjem og have på hele 25 pct. – i øvrigt næsten samme procentstigning som mersalget hos byggemarkederne.

 

Gør-det-selv arbejdet går især udover hænderne, viser nyeste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital baseret på 1.169 ulykker i 2019.

 

- Der er en klar corona-effekt i tallene, hvor flere danskere har kastet sig over gør-det-selv arbejde, og flere er kommet til skade og har haft brug for hjælp fra deres forsikring, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension.

 

- Det kan gå rigtig galt og give varige mén, når vi kommer ud for en ulykke i hjemmet eller haven, hvis man fx tager et alvorligt fald fra en stige. Her kan en ulykkesforsikring give et økonomisk plaster på såret, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen.

 

Ulykkes Analyse Gruppen har i tidligere analyser udpeget stigen, vinkelsliberen og hobbykniven som de værktøjer, vi oftest kommer galt afsted med, og som kræver, vi skal en tur forbi skadestuen. - Mange har ingen ulykkesforsikring.  

 

- Det er kun omkring 85 pct. af danskerne, der har den ulykkesforsikring, der dækker, hvis man kommer alvorligt til skade i hjemmet eller haven. Så der er virkelig god grund til, at de mange gør-det-selv danskere får styr på deres forsikring, tilføjer Anja Lintrup Sørensen.

 

Hun fortæller, at har man ikke en ulykkesforsikring, så er det nemt at sammenligne priser og dækninger på ForsikringsGuiden.dk. Her kan man få et overblik på tværs af forsikringsselskaberne. Man kan sammenligne én forsikring ad gangen, men man kan også sammenligne flere forsikringer på én gang, når man nu er i gang.

 

 

Flest nordjyder - 91 pct. - har en ulykkesforsikring. I Hovedstaden er det kun 81 pct.

 

 

Vi købte 24 pct. mere i byggemarkeder under coronaen

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.