Tema
Debat

Hjælp til at se med tyvens øjne

Det nye StopIndbrud.dk hjælper dig med at se dit hjem og dine ting med en tyvs øjne. Et interaktivt Danmarkskort viser, hvor slemt det står til med indbrud i de enkelte kommuner. Og nyt er også en podcast, hvor man kan komme i lære som indbrudstyv.

 

Selvom det går fremad, så er Danmark stadig plaget af indbrud. De sidste 15 år er der begået flere end 30.000 indbrud pr. år. Sammenlignes indbrudstallene i Danmark med vore nabolande, så ser billedet ikke muntert ud. Danmark har nemlig stadig langt flere indbrud, end de har.

 

Det kan man se på det nye StopIndbrud.dk - der netop er relanceret med helt nyt indhold og funktionaliteter samt nyt design.

 

Danmark har nemlig næsten tre gange så mange indbrud som svenskerne, og vi har 15 gange så mange indbrud som nordmændene. Det svarer til, at en dansker skal opleve 14 indbrud, før en nordmand oplever bare et.

 

Men den kedelige statistik kan vi gøre noget ved, siger Søren Kjeldmand fra Forsikring & Pension.

 

- Tyve kigger næsten altid efter helt bestemte ting for at vurdere, om det kan betale sig at begå indbrud. På StopIndbrud.dk kan man teste sit hus eller sin lejlighed, finde alle de svage punkter og få gode råd til, hvad man selv kan gøre for at undgå, at man får besøg af tyve, og ens ting bliver stjålet.

 

På StopIndbrud.dk kan man på et interaktivt billede klikke sig rundt, teste sit hjem og finde de punkter, som frister indbrudstyvene.

 

Og på en podcast kan man endda komme i lære som indbrudstyv og høre en indbrudstyv fortælle, hvad han tænker, inden og når et indbrud sættes i gang. Og man kan også få gode råd om at sikre bilen, båden og cyklen.

 

Nyt interaktivt Danmarkskort

På et interaktivt Danmarkskort kan man i hver enkelt kommune finde indbrudstallene de seneste fire år og se, hvor mange sigtelser politiet foretager.  

 

På kortet kan man fx se, at der på Bornholm ”kun” var 54 indbrud i 2018. I Odsherred Kommune derimod - der er topscorer på indbrud målt i forhold til indbyggertallet - var der 703 indbrud i 2018 – eller 21,2 pr. tusind indbyggere.

 

Vi stiller hjemmesiden til rådighed

Som brancheorganisation vil Forsikring & Pension gerne hjælpe med at bekæmpe indbrud.

 

- Folk med indbrud får naturligvis et økonomisk ”plaster på såret” i form af forsikringsdækning. Men det er bedre, hvis man kunne undgå indbrud. Det er meget utrygt, når der har været nogen inde i ens hjem og stjæle. Der forsvinder store værdier og også helt uerstattelige ting fx med høj affektionsværdi. Det er baggrunden for, at vi stiller hjemmesiden StopIndbrud.dk til rådighed for forbrugerne, siger vicedirektør Thomas Brenøe, Forsikring & Pension.

 

Han håber meget, at forbrugerne vil tage det nye StopIndbrud.dk til sig og være med til at gøre en forskel i kampen mod indbrud.

 

 

Hvor mange indbrud pr. indbygger er der i kommunen?

 

 

 

Sådan undgår du indbrud i ferien

StopIndbrud.dk har samlet nogle gode råd til dem, der tager på ferie. I denne coronatid er der nok ikke så mange danskere, der tager på længere påskeferier. Men hvis man i den nærmeste fremtid efterlader hus eller lejligheden alene hjemme i en periode, så er der god grund til at ruste hjemmet mod indbrud:

 

  • Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne (fx smykker, iPads, designmøbler m.m.).
  • Få dine naboer til at parkere en bil i din indkørsel, tømme din postkasse og bruge din skraldespand, så det ser ud som om, nogen er hjemme.
  • Lad lyset og/eller radioen være tændt – eller brug tænd og sluk-ur.
  • Sørg for udendørslys med bevægelsessensorer omkring huset, så lyset tænder, hvis en person nærmer sig huset.
  • Lad være med at rydde op. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme.
  • Hils på fremmede på vejen eller i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.
  • Fortæl ikke om din ferie på sociale medier. Vent i det mindste, til du er hjemme igen.
  • Tilmeld dig nabohjælp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressetelefon 41 91 91 01


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.