Tema
Debat

Konkurrencepres giver færre klager i forsikringsankenævnet

19. maj. 2022
Ny statistik: Sidste år var der 1.394 forbrugere, der klagede over deres forsikrings- eller pensionsselskab til Ankenævnet for Forsikring. Det lave klagetal vidner om en branche, der går op i at have tilfredse kunder, mener F&P.

De 1.394 klager sættes i relief af, at vi hvert år tilsammen anmelder i omegnen af 1,5 mio. skader til vores forsikringsselskaber, og at kun 232 ud af 3,6 mio. med en pensionsordning klagede til Ankenævnet for Forsikring sidste år.  

 

Det er med andre ord meget sjældent, at forsikrings- og pensionskunder bliver så utilfredse med deres forsikringsselskab, at de vælger at smække med døren og gå til forsikringsankenævnet med deres sag.

 

- Det er meget positivt. Og af klagestatistikken kan vi se, at det er en vedvarende tendens. Over de sidste mange år er klageantallet støt og roligt faldet, siger underdirektør Torben Weiss Garne fra F&P – brancheorganisation for forsikring og pension.

 

- Der er ingen tvivl om, at forbrugerne har glæde af, at hvert enkelt forsikringsselskab gerne vil have en god placering i klagestatistikken. De gør en indsats for at undgå klager og ikke være den dårligste i klassen. Dermed fungerer klagestatistikken som et konkurrencepres, der er med til at presse antallet af klager i bund, siger underdirektør Torben Weiss Garne.

 

Han mener, at den positive udvikling også skyldes, at forsikringsselskaberne er blevet gode til at forklare forbrugerne, hvad de kan forvente, at forsikringen dækker – og hvad den ikke dækker.

 

Det er nemt som forbruger at få indblik i klagestatistikken over forsikringsselskaberne.

 

Man kan se dem direkte på ankeforsikring.dk, men i øvrigt også på ForsikringsGuiden.dk. Kundetilfredshed indgår som et element, når man sammenligner dækninger og priser på almindelige forbrugerforsikringer.

 

De danske forsikringsselskaber scorer i øvrigt højt, når det gælder kundetilfredshed. Det vidner den seneste nordiske EPSI-måling fra starten af året om. Med en score eller rating på 76,4 i kundetilfredshed ligger de danske selskaber således meget langt foran både Sverige (73), Norge (71,4) og Finland (72,9).

 

Ejerskifteforsikring højt i statistikken

De forsikringstyper, der klages mest over i forsikringsankenævnet, er ejerskifteforsikring, ulykkesforsikring samt livs- og pensionsforsikring.

 

 - Ejerskifteforsikring er og bliver en kompliceret størrelse. For forbrugerne er det fx svært at forstå, at et nyanskaffet – men ældre hus – ikke skal sammenlignes med et helt nyt hus, men med et hus med samme alder, når det skal afgøres, om en skade er dækket eller ej. Det giver anledning til en del klager i ankenævnet, siger Kim Sparlund, direktør i Ankenævnet for Forsikring.

 

Han fortæller, at ca. hver femte forbruger får noget ud af at klage over deres forsikring.

 

 

Klager til Ankenævnet for Forsikring 1980-2021

 

Kilde: F&P og Ankenævnet for Forsikring.

 

 

 

 

Kontaktpersoner

 

F&P: Underdirektør Torben Weiss Garne – pressetelefon 41 91 91 01

 

Ankenævnet for Forsikring: Direktør Kim Sparlund - 21 67 81 51

 

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.