Tema
Debat

Når myndighederne fraråder rejser til udlandet

13. mar. 2020
Forsikring & Pension guider her til konsekvenserne for rejseforsikringen.

Myndighederne besluttede her i eftermiddag at fraråde alle unødvendige rejser til udlandet. Samtidig opfordrede Udenrigsministeriet alle danskere på rejse til så vidt muligt at vende hjem. Det sker for at forhindre udbredelsen af Coronavirus. 

Hvis man er ude at rejse
Mange danskere vil derfor have behov for at få afklaret deres situation og evt. have brug for hjælp til at vende hjem.
Hvis man befinder sig på en pakkerejse eller en anden arrangeret rejse, vil man blive kontaktet af rejsearrangøren med henblik på hjemrejse.

Har man selv planlagt sin rejse, kan forsikringsselskaberne i nogle tilfælde hjælpe. Som udgangspunkt skal man kontakte sit flyselskab og få sin rejse ændret. Har man behov for hjælp, kan man kontakte sit forsikringsselskab.

- Forsikringsselskaberne forventer et øget pres på telefonerne som følge af de seneste udmeldinger fra Udenrigsministeriet. Men selskaberne vil naturligvis forsøge at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt, siger vicedirektør Thomas Brenøe, Forsikring & Pension.  

Hvis man står for at skulle ud at rejse
Hvis man trods anbefalingerne fra Udenrigsministeriet alligevel vælger at rejse, kan man ikke være sikker på, at rejseforsikringen dækker skader under rejsen eller hjælp til hjemtransport. Nogle forsikringsselskaber dækker i denne situation, men der er også selskaber, som ikke gør.

Man bør meget kraftigt overveje, om tidspunktet er det rette for at rejse udenlands. I den konkrete situation, vil mange danske rejsende blive kontakte af deres flyselskab eller rejsearrangør.

- Forsikringsbranchen står naturligvis også parat til at hjælpe kunderne med råd og vejledning - og dækning i det omfang, det er muligt. Hvis man ønsker at afbestille, vil dækningen fra forsikringsselskabet blandt andet være afhængig af, at rejsen ikke refunderes af rejsearrangøren eller flyselskabet, siger Thomas Brenøe.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.