Tema
Debat

Rejselængslen er stor – men husk retningslinjer og forsikring

28. apr. 2021
Udenrigsministeriet har fremlagt en plan for genåbning af rejseaktiviteterne. Det har fået mange danskere til at planlægge ferier. Vær opmærksom på forsikringen, lyder det fra forsikringsbranchen, som opfordrer kunderne til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Den 21. april trådte en aftale om en gradvis genåbning af rejseaktiviteter i kraft, og EU's coronapas forventes klart fra 26. juni. Det har fået mange danskere til telefonen eller til tasterne for at bestille ferie. Som det ser ud lige nu, kan vi formentlig holde ferie i andre EU-lande denne sommer.

 

- Hvis man har afmeldt sin rejseforsikring på grund af corona i en tid, hvor det har været svært at komme ud at rejse, så er det en god idé at få den aktiveret nu igen, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.

 

Selv om rejselængslen er stor, så er det naturligvis fortsat vigtigt at orientere sig på Udenrigsministeriets hjemmeside om, hvor det er sikkert at rejse til – herunder hvilke regler der gælder lokalt i forbindelse med indrejse. Myndighedernes anbefalinger bygger blandt andet på, at det kan vise sig vanskeligt at færdes i ferielandet på grund af restriktioner i landet, ligesom restriktioner kan blive indført med kort varsel.

 

- Selvom nogle forsikringsselskaber udbyder forsikringer, der dækker rejser til både orange og røde lande, så bør man som borger for det første altid følge rejseanbefalingerne fra Udenrigsministeriet. Og for det andet bør man orientere sig med sit selskab om, hvilken dækning man konkret har, siger Pia Holm Steffensen.

 

Desuden skal man være opmærksom på, at man normalt ikke kan få hjælp fra sin afbestillingsforsikring, hvis Udenrigsministeriet frarådede indrejse til landet på købstidspunktet, og man vil afbestille, fordi landet stadig er orange/rødt.

 

Tjek med forsikringsselskabet

De selskaber, der udbyder rejseforsikringer til lande, som Udenrigsministeriet fraråder alle rejser eller alle ikke-nødvendige rejser til, dækker for nogens vedkommende udgifter til lægebehandling eller feriekompensation i forbindelse med corona. Andre selskaber dækker ikke skader i relation til corona overhovedet.

 

- Men det er ikke alle rejseforsikringer, der dækker, og det er ikke nødvendigvis alle de situationer, man kan komme ud for, som er omfattet af forsikringsdækning. Derfor er det vigtigste råd til forbrugerne lige nu at tjekke med deres forsikringsselskab, hvordan dækningen er, siger Pia Holm Steffensen.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.