Tema
Debat

Sådan gør du hvis du har fået stormskade

20. feb. 2023
Stormen Otto er blæst gennem Danmark og har efterladt en række ødelagte huse, biler og ting. Forsikringsoplysningen guider dig til, hvordan du skal forholde dig, hvis du har været udsat for stormskade.

Er du en af de uheldige, der har fået skader på huset eller dine ting under stormen fredag til lørdag, er det vigtigt, at du som det første gør, hvad du kan for at undgå yderligere skader.

 

- Når du bliver udsat for en stormskade, har du pligt til at gøre, hvad du kan for at begrænse skaderne. Det kan fx være at dække ituslåede vinduer til med træplader eller plastik, så vind og vejr bliver holdt ude. Sørg også for at tage billeder eller video af det, der er ødelagt, og smid ikke noget ud, før du har aftalt det med dit forsikringsselskab, siger Anne Garde Slothuus, konsulent i Forsikringsoplysningen. 

 

Det kan også være en god ide at gemme kvitteringer for de udgifter, du har haft til nødreparationerne, som kan tælles med i en eventuel erstatning. 

 

Vindhastigheden afgør, om forsikringen dækker

Husforsikringen dækker stormskader på huset og indboforsikringen, hvis det er gået ud over dine ting, men vindhastigheden afgør, om du rent faktisk kan forvente erstatning fra dit forsikringsselskab.

 

- Når det blæser over 17,2 meter i sekundet er der i forsikringsmæssig forstand tale om en storm, og forsikringen vil dække stormskaderne. På Forsikringsvejret.dk kan du indtaste din adresse og se, om det blæste så meget på skadestidspunktet hos dig, at der er tale om storm,” sige Anne Garde Slothuus.

 

Hvis skaderne på huset skyldes manglende vedligeholdelse dækker forsikringsselskabet ikke. Heldigvis kan du selv gøre noget for at forebygge – også på den lange bane. Se de gode råd på Forsikringsoplysningens hjemmeside.

 

Kontakt


Forsikringsoplysningen

Anne Garde Slothuus

Forsikringsekspert
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.