Tema
Debat

Forsikring under sport

Farlig sport og dyrt grej

Dyrker du sportsgrene eller aktiviteter som fx dykning, motorsport, faldskærmsudspring eller bjergbestigning, hvor der er stor risiko for skader, kan det blive betragtet som "farlig sport".
 
Du skal typisk købe en udvidet dækning på din ulykkesforsikring, for at være dækket ved farlige sportsgrene. Kontakt dit forsikringsselskab for evt. at få udvidet din ulykkesforsikring.

Du kan også have brug for en udvidet dækning på din indboforsikring, hvis du har særligt dyrt sportsudstyr, eller hvis du altid opbevarer dem i sportsklubben. For nogle indboforsikringer dækker kun udstyr op til en vis værdi, ligesom ting som altid befinder sig udenfor din bopæl normalt ikke er dækket.

 

 

Hvis du kommer til skade

Under deltagelse i sport - fx fodbold eller håndbold, kan du som hovedregel ikke kræve erstatning af din modspiller. Skader, der opstår under sport, bliver med et juridisk udtryk betragtet som "accept af risiko".   

Du eller dine forældre kan købe en ulykkesforsikring, som kan dække de varige gener, du måtte få efter en ulykke. Du bestemmer selv størrelsen på forsikringssummen. Behandlingsudgifter og tandskader kan også være dækket af forsikringen. 

 

Tyveri

Hvis du mister dit tøj, sportstaske og lignende ved tyveri fra et omklædningsrum, er det dækket af din indboforsikring som simpelt tyveri.

En indboforsikring dækker både almindeligt og særligt privat indbo, fx et ur eller en mobiltelefon. Derimod er penge og smykker aldrig dækket ved simpelt tyveri. Så lad være med at efterlade din pung, smykker og generelt værdifulde ting i omklædningsrummet. Hold også opsyn med dine ting, mens du er i bad.

Du kan have en selvrisiko på din indboforsikring, som betyder, at du selv skal betale en del af skaden. Tjek, hvor stor din selvrisiko er, inden du anmelder tyveriet til dit forsikringsselskab.

 

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Prisen på en ulykkesforsikring og en udvidet ulykkesforsikring afhænger af dine behov og din livssituation. På Forsikringsguiden.dk kan du nemt sammenligne både pris og dækning.

Sammenlign forsikringer

Sammenlign priser og dækninger med Forsikringsguiden

Test dit behov

Svar på nogle få spørgsmål og find ud af, hvilken type forsikringer du har behov for.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.