Tema
Debat

Forsikret på festival

Tænk nøje over, hvad du tager med på festival. Tag ikke flere kontanter med end højst nødvendigt. Lås teltet med en lille hængelås, når du forlader det. Efterlad aldrig værdifulde ting som fx fotoudstyr i teltet.

Dækker forsikringen tyveri fra teltet?

 

Når du pakker tasken, så tag kun det mest nødvendige med. Medbring ikke dyre ting, som er attraktive for tyve. Mange tyverier sker nemlig på en måde, hvor du ikke kan få erstatning fra en indboforsikring. 

Sæt lås på dit telt

Dit telt skal typisk være låst, hvis indboforsikringen skal dække tyveri fra teltet, og der skal samtidig være synlige tegn på, at teltet er brudt op. Er tyven kommet ind i teltet ved at kravle under teltdugen, kan du normalt ikke få erstatning for de stjålne ting. 

Vær også opmærksom på, at indboforsikringen aldrig vil dække tyveri af penge eller smykker fra et telt, uanset om det har været låst eller ej. Så begræns mængden af kontanter, og brug i stedet dankort/MobilePay.

Endelig er der en begrænsning i dækningen af såkaldte tyvetækkelige ting, som spiritus, mobiltelefon, Ipad m.m. 

Lommetyveri

I mylderet foran de mange scener slår tyvene også ofte til. Dækningen på din indboforsikring afhænger af, hvordan tyveriet er sket, og om du har set det ske.

Ser eller mærker du ikke tyveriet ske, men opdager du det først senere, kan du ikke få erstatning for de kontanter og smykker, som tyven eventuelt har fisket op af din lomme eller taske. 

Men husk, at det er vigtigt, at du melder ethvert tyveri til politiet. 

 

Oversvømmelse i teltet

Det kan ske, at det regner under festivalen og det er vigtigt, at du sikrer fx højttaler eller andet elektronik, da indboforsikringen ikke dækker oversvømmelse i teltet.

Sammenlign forsikringer

Sammenlign priser og dækninger med Forsikringsguiden

Gode råd

  • Tag kun det meste nødvendige med
  • Lad nye og dyre ting blive hjemme
  • Tag dine værdier med dig, når du forlader dit telt
  • Opbevar dine værdier tæt på kroppen, fx i en inderlomme
  • Undgå at have mange kontanter på dig
  • Lav en aftale med dine naboer om at holde øje med hinandens telte
  • Sæt lås på dit telt
  • Sørg for, at både dine ting, dit ansvar og du selv er forsikret (Indbo- og ulykkesforsikring)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.