Tema
Debat

Har du styr på forsikring af lejebil?

Skal du leje bil på din ferie, er det nemt at booke udlejningsbilen på nettet. Men der er et par ting, du skal være opmærksom på, inden du gennemfører bestillingen.

Når du skal leje bil i udlandet, er det først og fremmest vigtigt, at du sætter dig godt ind i udlejerens betingelser og den forsikring, der følger med. 

Forsikring af lejebilen

Det er en god idé at nærlæse, hvad bilens forsikring dækker og ikke dækker - herunder forsikringssummer, selvrisiko, og hvem der må køre bilen.

 

Udlejeren vil ofte gerne sælge dig ekstra forsikringer, fx i form af glasforsikring, lavere selvrisiko, førerulykkesforsikring m.m. Når du skal beslutte, om du har brug for ekstra forsikringer er der særligt to ting, du skal tænke over.

  1. Hvor meget du selv har råd til at betale, hvis uheldet er ude?
  2. Om du har andre forsikringer, der i forvejen dækker?

Nogle rejseforsikringer dækker den selvrisiko, du kan blive opkrævet på lejebilens forsikring, hvis du får en skade på bilen. Der er forskel på, hvor stor en selvrisiko de enkelte forsikringer dækker. Tjek derfor, hvordan din egen rejseforsikring dækker. Har du en ulykkesforsikring, dækker den normalt også i udlandet i mindst et år.

Tjek udlejerens vilkår, inden du betaler

Betaler du med et Visa/dankort, kan du blive tvunget ud i at købe en form for forsikring eller betale ekstra, når hun skal hente bilen, fordi biludlejeren ikke accepterer kortet som et gyldigt betalingsmiddel. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du tjekker udlejerens vilkår og medbringer et ekstra kreditkort, fx et MasterCard. 

Biludlejeren vil gerne have garanti for at få sine penge, hvis der skulle opstå problemer eller skader på bilen. Derfor er det meget almindeligt, at der reserveres et depositum, som udlejningsfirmaet kan trække af. Men man kan ikke reservere et beløb på den måde på et Visa/dankort.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tidligere slået fast, at man må acceptere den slags ekstra betaling, hvis man på forhånd er blevet gjort opmærksom på det, at et Visa/Dankort ikke nødvendigvis er gyldigt.

Gode råd

  • Vælg udlejningsfirmaet med omtanke
  • Tjek kontrakt og forsikringsforhold på lejebilen (fx selvrisiko, forsikringssummer, og om der er skader, forsikringen ikke dækker)
  • Undersøg, hvad dine egne forsikringer dækker i forvejen
  • Overvej ekstra forsikringsmuligheder
  • Tjek altid bilen for skader både før og efter brug. Tag et billede med din telefon.