Tema
Debat

Rejseforsikring ved konkurs

Ingen dækning på rejseforsikring ved konkurs

Du er normal ikke dækket af din rejseforsikring ved konkurs. I stedet kan dit tab, i forbindelse med at et fly- eller rejseselskab er gået konkurs, være dækket af Rejsegarantifonden. Dækningen afhænger af, hvilken type rejse du har købt.

Alle danske rejseudbydere skal ifølge loven være registreret i Rejsegarantifonden. Men det er en god idé at tjekke, når du køber din rejse. 

Hvilke rejser dækker Rejsegarantifonden?

I lov om rejsegarantifond er det beskrevet, hvilke rejseydelser der er dækket af Rejsegarantifonden ved konkurs. Du kan læse mere på Rejsegarantifondens hjemmeside

Pakkerejser

Har du købt en pakkerejse, er du normalt dækket af Rejsegarantifonden. Det kræver kun, at du har købt din rejse hos en rejseudbyder, der er med i fonden.

En pakkerejse består mindst af to af følgende elementer og skal være købt hos samme rejseudbyder:

  • Transport
  • Indkvartering
  • Andre turistmæssige ydelser der ikke er direkte knyttet til transport eller indkvartering, men som udgør en væsentlig del af pakkerejsen.  


Flybilletter

Fra den 1. juli 2015 er du også dækket af Rejsegarantifonden, hvis flyselskabet går konkurs, når du har købt en flybillet for sig selv og har en billet med hjemrejse til en dansk lufthavn. 

Leje af feriebolig

Hvis du kun har lejet en feriebolig og i øvrigt selv sørger for transporten, er der ikke tale om en rejseydelse. Det er derfor ikke omfattet af Rejsegarantifonden.

Hvad dækker konkursdækningen inden rejsen?

Har du købt en pakkerejse, får du pengene tilbage fra Rejsegarantifonden, hvis rejseudbyderen går konkurs. Rejsegarantifonden betaler dig det beløb, du har betalt for rejsen. Fonden tager selv kontakt til dig.

Har du købt flybilletter alene, får du kun godtgjort din flybillet, hvis der er penge tilbage i fonden efter, at hjemrejse for alle påbegyndte rejser er betalt.

Du får ikke penge tilbage for den rejse- eller afbestillingsforsikring, du selv har købt i forbindelse med rejsen. Disse udgifter kan du evt. søge at få refunderet direkte hos forsikringsselskabet.   

Hvad skal du gøre, hvis du er i udlandet?

Hvis rejseudbyderen går konkurs, mens du er i udlandet, sørger Rejsegarantifonden for din hjemtransport. Det skal ske inden for rimelig tid.
 
Hvis du må blive længere på stedet, end det var planlagt fra starten, dækker fonden ikke eventuelt tabt arbejdsfortjeneste eller lignende.

Kontakt din rejseguide på stedet, hvis det er muligt. Fonden informerer guiden om tidspunktet for din hjemtransport m.v. Hvis der ikke er en guide, kan du selv kontakte fonden.

Gode råd:

  • Køber du flybilletter alene, så betal evt. med et internationalt betalingskort, fx Mastercard, for at være sikker på, at du får dine penge retur ved konkurs før afrejsen
  • Tjek om det rejseselskab, du køber rejsen hos, er registreret hos Rejsegarantifonden.

Læs mere om dine rettigheder ved konkurs


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.