Tema
Debat

Tyveri på ferien

Har du indboforsikring, er du i tilfælde af tyveri dækket på samme måde, når du rejser, som hvis du var hjemme.

Din indboforsikring dækker ved rejser i indtil tre måneder overalt i verden. Det gælder også tyveri på ferien.

 

Din indboforsikring vil typisk dække på samme måde, som hvis tyveriet var sket i Danmark. Det betyder, at den dækker, hvis du fx får stjålet dine ejendele ved indbrud, åbenlyst tyveri (ran), røveri eller tyveri fra bil m.m. Men der er forskel på, hvordan forsikringen dækker alt efter, hvordan og hvorfra tyveriet sker.

Indbrud

Indbrud i ferieboligen/hotelværelset er dækket, hvis der er synlige tegn på, at der er brugt vold for at komme ind i boligen/værelset. Er der ikke tegn på opbrud, kan du ikke få erstattet smykker, kontanter og lignende, og der kan være begrænset dækning på særligt privat indbo som fx fotoudstyr og mobiltelefoner.

Åbenlyst tyveri (ran)

Synligt tyveri af dine ejendele er dækket, hvis du eller andre ser tyveriet ske.

Simpelt tyveri

Din forsikring dækker også, selvom du ikke bemærker tyveriet i det øjeblik, at det sker, fx hvis din pung bliver stjålet op af din taske på en cafe. Men du skal være opmærksom på, at fx kontanter, smykker og andre værdifulde ting, ikke er dækket i sådan en situation.

Røveri

Røveri er dækket, hvor du bliver truet med vold eller er udsat for vold i forbindelse med tyveriet.

Tyveri fra bil m.m.

Tyveri fra aflåst bil, campingvogn eller telt bliver dækket efter de regler, der fremgår af din forsikring.

Der skal fx være tegn på voldeligt opbrud. Ved tyveri fra bil, campingvogn eller telt, får du ikke erstatning for penge og smykker.

Ved tyveri af særlige indbogenstande som kamera, computer, iPad, vin og spiritus fra bilen, dækker forsikringen typisk kun, hvis det har været anbragt, så det ikke var synligt udefra, fx i aflåst bagage- eller handskerum.

Husk politianmeldelse

Du skal så vidt muligt anmelde al tyveri til det lokale politi, før du rejser hjem. Husk en kvittering.

 

Er det umuligt at nå at politianmelde, så anmeld til anden myndighedsperson, rejseleder eller hotelejer. Men husk kvittering på anmeldelsen.

Rejseforsikring

Har du ikke indboforsikring, kan du være dækket på din rejseforsikring.

Du har både indbo- og rejseforsikring (dobbeltforsikring)

Har du både indbo- og rejseforsikring, kan du kun få erstatning fra et af de to forsikringsselskaber. Men du bestemmer selv, hvilket forsikringsselskab du vil bruge.

Her kan det fx være af stor betydning, om der er selvrisiko på din forsikring, ligesom det i nogle tilfælde også har betydning, om du kan få erstatning udbetalt på feriestedet. Det sidste kan du som udgangspunkt kun på din rejseforsikring.

Indboforsikring


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.