Under sport kan du være uheldig at komme til skade, og du kan få stjålet dine ting, fx fra et omklædningsrum. ​​​

 

Hvis du kommer til skade

Under deltagelse i sport - fx en fodbold- eller håndboldkamp, kan du som hovedregel ikke kræve erstatning af din modspiller. Skader, der opstår i den forbindelse, bliver med et juridisk udtryk betragtet som accept af risiko.   

Du eller dine forældre kan købe en ulykkesforsikring, som kan dække de varige gener, du måtte få efter en ulykke. Du bestemmer selv, hvilken forsikringssum du vil have. Behandlingsudgifter og tandskader kan også være dækket. 

 

Farlig sport og dyrt grej

Dyrker du sportsgrene eller aktiviteter som fx dykning, motorsport, faldskærmsudspring eller bjergbestigning, hvor der er stor risiko for skader, kan det blive betragtet som 'farlig sport'.

 
Du skal typisk købe en udvidet dækning på din ulykkesforsikring, for at være dækket ved farlige sportsgrene. Kontakt dit forsikringsselskab for evt. at få udvidet din ulykkesforsikring.

Du kan også have brug for en udvidet dækning på din indboforsikring, hvis du har særligt dyre sportsrekvisitter, eller hvis du altid opbevarer dem i sportsklubben.

Tyveri

Hvis du mister dit tøj, sportstaske og lignende ved tyveri fra et omklædningsrum, er det ting, som er omfattet af en indboforsikring.

Tyveri fra et omklædningsrum er simpelt tyveri, hvor almindeligt indbo er dækket af forsikringen.

Tyveri af penge og smykker er ikke dækket, så undlad at have din pung og smykker efterladt i omklædningsrummet. Hold også opsyn med dine ting, mens du er i bad.

Du kan have en selvrisiko på forsikringen, som betyder, at du selv skal betale en del af skaden. Så tjek, hvor stor din selvrisiko er, inden du anmelder tyveriet til forsikringsselskabet.