Tema
Debat

Forsikring under erhvervspraktik i udlandet

Du er omfattet af EU-sygesikringen (det blå kort), men overvej en rejseforsikring.​​​

Sygdom

Er du på et ulønnet praktikophold eller studieophold i op til et år i et EØS-land eller Schweiz, er du omfattet af EU-sygesikringskortet (det blå kort). Men vær opmærksom på, at det blå EU-kort ikke dækker alt. Fx er hjemtransport, evt. egenbetaling hos læge eller behandling på privatklinik ikke dækket.

 

Er der tale om et lønnet praktikophold, kan du i visse tilfælde bevare din tilknytning til den danske sygesikring og få ret til EU-sygesikringen (det blå kort).

Det er din bopælskommune, som udsteder EU-sygesikringskortet. Læs mere på Borger.dk
 

Rejseforsikring

Det er en god idé at købe en rejseforsikring, som bl.a. dækker syge- og hjemtransport, så du i tilfælde af sygdom eller ulykke kan blive transporteret hjem til Danmark. Har du en rejseforsikring i forvejen, så husk at tjekke, at den også dækker under praktikophold.
 
Hvis du skal være væk i mere end tre måneder, kan du også udvide din rejseforsikring til at dække din medbragte bagage og dit privatansvar (hvis du er skyld i andres skade), som kun er dækket af en indboforsikring i op til tre måneder.

Indboforsikring

Din indboforsikring dækker dine ting i udlandet i op til 3 måneder. Det betyder, at den bagage, du har med, er dækket på samme måde som i Danmark. Desuden dækker indboforsikringen også dit privatansvar. Men vær opmærksom på, at skader du laver under arbejde for andre, normalt ikke er dækket. Undersøg, om du er dækket af praktikstedets eventuelle forsikringer.   

 

Ulykkesforsikring

Hvis du har en ulykkesforsikring, dækker den typisk også i udlandet i op til et år. Men undersøg hos dit forsikringsselskab, om de også vil dække under erhvervspraktik.
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.