Tema
Debat

Blå sygesikringskort - hvad dækker det og hvornår?

Du skal anvende det blå sygesikringskort (EU-dækning) ved rejser til EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.​​​

Hvornår dækker det blå sygesikringskort?

Det blå sygesikringskort er gyldigt i op til fem år. Du kan bruge det blå sygesikringskort på både private ferierejser, kombinerede ferie- og forretningsrejse i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz i op til 1 år, eller hvis du får behov for behandling pga. en bestående eller kronisk sygdom, som din rejseforsikring ikke dækker.

Vær opmærksom på, at der er særlige regler for det blå sygesikringskort ved studieophold, au-pair-ophold og egentlig udstationering. Læs mere om det blå sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed eller Borger.dk.

Ved rejser til Norden er det tilstrækkeligt at medbringe det gule sygesikringskort, og ved rejser til Storbritannien er det tilstrækkeligt at medbringe pas.

Hvad dækker det blå sygesikringskort?

Det blå sygesikringskort dækker læge- og hospitalsbehandling, tandlægehjælp, medicin m.m., som er nødvendig under opholdet. Dækningen er på samme vilkår som for landenes egne borgere. Sæt dig godt ind i, hvordan du er dækket i det land, du skal til, inden du tager afsted.

Det blå sygesikringskort dækker ikke evt. egenbetaling for lægebehandling i det pågældende land, hvor du søger behandling. Det skal du selv betale, hvis ikke du har en rejseforsikring.

Det blå sygesikringskort dækker heller ikke hjemtransport eller behandling på privathospitaler eller på særlig sygehusklasse, med mindre den offentlige sygesikring i opholdslandet yder den dækning til landets egne borgere.