Tema
Debat

Indbrud og tyveri

Får du indbrud, eller bliver udsat for tyveri, skal du politianmelde det. Kontakt hurtigt det forsikringsselskab, hvor du har din indboforsikring.

Anmeldelse

Måske skal dit forsikringsselskab have en skadeanmeldelse - og måske kan I klare det over telefonen. Det får du at vide, når du ringer.

Du kan i mange tilfælde lave en skriftlig skadeanmeldelse på selskabets hjemmeside.

De fleste skader er så ukomplicerede, at du hurtigt får svar på, om skaden er dækket af din forsikring.

Indbrud

Når du skal have erstatning efter et tyveri, har det betydning, hvordan tyveriet er sket.

Hovedreglen er, at forsikringen dækker alle dine ting ved indbrudstyveri, åbenlyst tyveri (ran) og røveri.

Simpelt tyveri

Al anden form for tyveri kalder forsikringsselskaberne simpelt tyveri, hvor du ikke vil få erstattet alle ting. Fx er penge, smykker, guld- og sølvting ikke dækket, ligesom der er en maks. dækning for tyveri af det, der hedder "særligt privat indbo".

Eksempler på simpelt tyveri:

  • Tyv kravler ind af et åbent vindue.
  • Tyv går ind af en åbentstående terrassedør.
  • Tyv stjæler din pung fra din taske, uden du bemærker det.
  • Tyv bryder ind i din aflåste bil eller campingvogn.

Tjek dine forsikringsbetingelser

Da forsikringsselskabernes tyveridækning kan være forskellig, er det vigtigt, at du læser, hvad der gælder for din forsikring ved tyveri i din forsikringsaftale/-vilkår.
 

Besøg af en taksator

I nogle tilfælde er det nødvendigt, at en taksator fra dit forsikringsselskab undersøger, om der er tale om en dækningsberettiget skade, og hvad du skal have i erstatning. 

Dokumentation

Du skal dokumentere eller sandsynliggøre, at du har haft det stjålne, og at alder og genanskaffelsespris er, som du har oplyst til dit forsikringsselskab. 

Det gør du nemmest ved at indsende kvittering/regning for købet. Har du ikke en kvittering, må du sende et foto, garantibevis, bankudskrift og en beskrivelse af dine ting.  

Kan du ikke dokumentere eller sandsynliggøre dit krav, risikerer du, at dit forsikringsselskab afviser at dække din skade eller fastsætter erstatningen efter et skøn.