Anmeld skaden hurtigt til dit forsikringsselskab, og få svar på om din forsikring dækker, og hvad du bør gøre.

 

Hvis du bor til leje, skal du typisk anmelde skaden til husets ejer/administrator. Skader på dit indbo skal du anmelde til din egen indboforsikring.

 

Luk for vandet - begræns skaden

Er der gået hul på et vandrør, er det vigtigt hurtigt at få lukket for vandtilførslen. Sørg dernæst for at begrænse skaden mest muligt. 
  • Flyt indbogenstande væk, der står i vand
  • Få vandet væk, og få sat udtørring i gang. Brug evt. affugter
  • Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til udtørring, nødreparation m.m.
  • Tag billeder eller video af det, der er ødelagt
  • Smid ikke noget væk, før du har aftalt det med dit forsikringsselskab, eller din skade er afsluttet.

Er skaden dækket, betaler dit forsikringsselskab rimelige og nødvendige udgifter til at få vandet fjernet, til udtørring samt evt. midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skade.

Langsom udsivning af vand 

Vandskader, der sker fordi vandet siver langsomt ud af et synligt vandrør eller en rørsamling, er normalt ikke dækket. Men tjek, hvad der gælder for din forsikring. I nogle forsikringsselskaber kan du også købe en udvidet vandskadedækning.

Sker udsivningen fra et skjult rør, fx et rør i badeværelsesgulvet, er skaden på dit hus dækket, hvis du har en udvidet rørskadedækning på din husforsikring. Skader på dit indbo er typisk også dækket af din indboforsikring.

Taksator

I nogle tilfælde er det nødvendigt at få besøg af en taksator fra dit forsikringsselskab, som undersøger om skaden er dækket af forsikringen og hjælper dig med at opgøre erstatningen.
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.