Slip for det juridiske mangelsansvar

Som sælger kan du undgå at blive juridisk ansvarlig for mangler ved dit hus, når du sælger det.

 

Hvis du vil undgå sælgers 10-årige mangelansvar, skal du fremlægge en række dokumenter over for køber, inden I indgår købsaftalen.

 

Du skal fremlægge:

 

  • En tilstandsrapport.
  • En elinstallationsrapport.
  • Et tilbud på en ejerskifteforsikring - sammen med et skriftligt løfte om at betale mindst halvdelen af, hvad forsikringen koster.

 

Så har du ikke juridisk ansvar for:

 

  • Mangler ved bygningens fysiske tilstand.
  • Ulovligheder og funktionssvigt ved bygningens el- og VVS-installationer.

Bestil de rette dokumenter

For at fremlægge de nødvendige dokumenter kan du få ejendomsmægleren til at rekvirere tilstandsrapport, elinstallationsrapport eller energimærkning gennem et forsikringsselskab, der udbyder ejerskifteforsikringer.

 

Du kan også selv vælge bygningssagkyndig, autoriseret el-installatør og certificeret energimærkningsvirksomhed. I så fald skal ejendomsmægleren være behjælpelig med at udlevere lister over relevante firmaer eller henvise til hjemmesider, hvor listerne kan hentes. Du kan søge efter bl.a. bygningssagkyndige på boligejer.dk - se her.

 

Forsikringstilbud

Når tilstandsrapporten og de øvrige dokumenter er udarbejdet, kan du indhente et tilbud på ejerskifteforsikring, som du skal fremlægge for køber.

 

Du kan få ejendomsmægleren til at indhente et tilbud hos et forsikringsselskab. Ofte har de større mæglerkæder en samarbejdsaftale med et forsikringsselskab. Du kan også vælge selv at indhente tilbud hos de forsikringsselskaber, der udbyder ejerskifteforsikringer.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.