Tema
Debat

Rejseforsikring ved flyaflysning

Er dit fly blevet aflyst, er det i mange situationer fly- eller rejseselskabet, der kan hjælpe dig og ikke din rejseforsikring.​​

Hvis dit fly er aflyst eller forsinket

Selve flyrejsen er normalt ikke dækket af rejseforsikringen. Er dit fly blevet aflyst, må du kontakte dit flyselskab eller rejseselskab og høre om mulighederne for at komme af sted med en senere flyafgang.

Ekstraudgifter til fx kost og ophold kan dog være dækket af din rejseforsikring i forbindelse med forsinkelse. Læs mere under linket i højre side.

Hvis du aflyser din rejse

Din afbestillingsforsikring dækker, hvis du pludselig bliver alvorligt syg eller kommer ud for en ulykke og bliver nødt til at aflyse din rejse. Normalt dækker din afbestillingsforsikring ikke, hvis du aflyser din rejse fx på grund af dårligt vejr.

Hvis du ikke når dit fly

Hvis du ikke når dit fly, er det muligt, at din rejseforsikring dækker. Har du misset dit fly, er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab.

De konkrete omstændigheder har betydning for, om din forsikring dækker, fx hvor i landet du bor, hvad årsagen er til, du kom for sent, i hvor god tid du er kørt hjemmefra osv.

Din forsikring dækker kun, hvis du uforskyldt og uforudset kommer for sent. Er du fx forsinket pga. dårligt vejr, er det ikke sikkert, din forsikring dækker, hvis du har haft mulighed for at tage hjemmefra i ordentligt tid. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.