Tema
Debat

Forsikring af campingvogn og trailer

Når du skal forsikre din campingvogn eller trailer, skal du kun købe en kaskoforsikring. Du behøver ikke købe en ansvarsforsikring, da du automatisk har denne forsikring via bilens trækkrogsforsikring.

Laver du skade på andre med din campingvogn eller trailer, er det dækket af ansvarsforsikringen på den bil, der trækker campingvognen/traileren.

Hvis din campingvogn er stationær og forsikret som sådan, skal du ved flytning af campingvognen huske at give dit forsikringsselskab besked, så den er forsikret under flytningen.

Det dækker kaskoforsikringen

Kaskoforsikringen dækker pludselige skader på din påhængsvogn, fx skader der opstår ved parkering, færdselsuheld, hærværk, brand og tyveri.

Forsikringen omfatter selve vognen, forteltet og det indbo, der hører til i en campingvognen. Altså køkkengrej, service, bestik, campingmøbler osv. Du skal blot sikre dig, at forsikringssummen for indboet svarer til værdien af dit indbo.

Stormskader på dit fortelt kan være begrænset til at være dækket i den periode, hvor campingvognen er beboet eller alene sommermånederne, fx fra den 15. marts til den 31. oktober. Tjek din forsikringsaftale.

Kørsel i udlandet

Når du kører i udlandet, er du automatisk sikret en særlig redningsforsikring fra SOS International via din kaskoforsikring på campingvognen. De nærmere forsikringsbetingelser fremgår af det røde kort. Du kan downloade både det røde kort og app'en Rødt kort på SOS International's hjemmeside.

Retshjælpsforsikring

Kaskoforsikringen indeholder herudover en retshjælpsforsikring, der træder til, hvis du som ejer af campingvognen får brug for advokathjælp til visse private tvister.