Kører du selv på bilferie, skal du have tjek på forsikringen, så du kan få hjælp i udlandet. Der er en række dokumenter, som du bør have styr på inden bilferien. Her er de vigtigste ting.

 

Rødt kort

Når du har en kaskoforsikring på din bil, indeholder den normalt også redningshjælp på bilferie og ved kørsel i udlandet, typisk Rødt kort-ordningen, som de fleste forsikringsselskaber er med i, eller en lignende redningsordning.

Medbring telefonnummeret til SOS +45 70 10 50 52, hvis du har en kaskoforsikring på din bil og/eller campingvogn, eller hent det røde kort som app. App’en er gratis, og med den kan du nemt tilkalde hjælp. Du behøver ikke at have et rødt kort med. 

Hos SOS International (i linket til højre) kan du finde det røde kort og læse, hvordan du er dækket, inden du kører. Så er du helt klar over, hvordan du skal forholde dig, og hvad du kan få hjælp til, hvis der sker noget med bilen på bilferien.

Har du kun en ansvarsforsikring på din bil, er det en god idé at købe et vejhjælpsabonnement, som dækker ved kørsel i udlandet. Husk også din evt. campingvogn, hvis den ikke er kaskoforsikret.

 

Grønt kort

Grønt kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. Ved bilferie i EU/EØS-lande samt Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien er det ikke nødvendigt at tage det grønne kort med i fysisk form som forsikringsbevis. Hvis der mod forventning opstår problemer, kan du rette henvendelse til SOS International.

Du kan se i hvilke lande, du skal have et grønt kort med på bilferie hos DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring). Det grønne kort får du hos dit forsikringsselskab. Husk også at tjekke, hvordan du er dækket i de lande, du kører i gennem.

 

Registreringsattest

Når du skal på bilferie, skal du huske at medbringe den originale registreringsattest. En fotokopi er ikke god nok, da du risikerer at blive sendt tilbage til Danmark.

Nye registreringsattester består af en del I og en del II. Her er det del I, du skal tage med.

 

Bilferie-forsikring

I nogle forsikringsselskaber kan du købe en bilferie-forsikring, som fx betaler for en erstatningsbil, hvis din egen bil bliver ødelagt eller stjålet lige inden ferierejsens start.

 

Tal med dit forsikringsselskab, hvis du ønsker at sikre dig i mod uheld inden bilferien.

Gode råd

  • Tjek bilen inden du tager afsted, fx oliestand, dæktryk, kølesystem/væske, bremsevæske osv.
  • Hent Rødt kort som app til din smartphone eller medbring telefonnummeret til SOS, + 45 70 10 50 52
  • Medbring det grønne kort - hvis du rejser udenfor EU, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien
  • Husk relevante papirer/kort, fx registreringsattest, pas, kørekort og det blå kort
  • Tjek, om der er særlige regler i de lande, du kører igennem
  • Læg refleksveste og advarselstrekant i bilen
  • Efterlad ikke dine værdier i bilen – og undgå at noget ligger synligt
  • Sørg for at bilen er låst og vinduer er rullet op, når du forlader den
  • Undgå øde rastepladser
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.