Har du en motorcykel, skal du have en motorcykelforsikring, før du kan køre på den.

 

En ansvarsforsikring på en motorcykel er lovpligtig, fordi du, som ejer eller bruger, kan blive mødt med et erstatningsansvar, når der opstår uheld på din motorcykel. 

 

Kontakt dit forsikringsselskab for at få en pris på en motorcykelforsikring.

 

Hvad dækker en lovpligtig motorcykelforsikring?

Den lovpligtige motorcykelforsikring dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at lave skader på andre personer og andre personers ting under kørsel på din motorcykel.

 

Hvad dækker en lovpligtig ansvarsforsikring ikke?

En ansvarsforsikring på en motorcykel dækker aldrig skader på dig selv eller din motorcykel. Her har du brug for en ulykkesforsikring og en kaskodækning på din motorcykelforsikring.

 

Vil du have dækket skader på din motorcykel?

Hvis du vil have dækket skader på din motorcykel, kan du i mange forsikringsselskaber udvide din motorcykelforsikring med en kaskodækning. Den dækker, hvis din motorcykel fx bliver ødelagt i forbindelse med et færdselsuheld, eller hvis den bliver stjålet. 

 

Vinterkørsel - kræver et tillæg til MC forsikring

En almindelig motorcykelforsikring dækker kun kørselsskader i perioden 1. marts til 30. november. Kan du ikke undvære din motorcykel som transportmiddel i vinterhalvåret, har du mulighed for at tilkøbe en helårsdækning til din motorcykelforsikring. Tal med dit forsikringsselskab.

 

Tjek, om du skal udvide din ulykkesforsikring

Ønsker du at sikre dig selv mod personskader på din motorcykel, kan du købe en ulykkesforsikring. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på ulykkesforsikringer.

 

Har du allerede en ulykkesforsikring, der det en god ide at tjekke, om det kræver en udvidelse, når du kører på MC. Hvis du ikke er forsikret rigtig, risikerer du ikke at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade. 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.