Tema
Debat

Forsikring til knallert og scooter

Har du en knallert eller en scooter, skal du have en knallertforsikring. Det skal du, fordi du er ansvarlig for de skader, du laver med din knallert, uanset om du er skyld i uheldet eller ej. Det kalder man et objektivt ansvar, som også gælder for fx biler og motorcykler.

 

En knallertforsikring indeholder altid en lovpligtig ansvarsforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at påkøre andre personer eller ting på din knallert. Dvs. den betaler erstatning til de tilskadekomne.

 

Kontakt dit forsikringsselskab for at få en pris på en knallertforsikring.

 

Du kan forsikre to forskellige knallert typer

Knallerter kan inddeles i to typer alt efter, hvor hurtigt de kan køre. En lille knallert, som også kaldes en knallert 30, og en stor knallert, som også kaldes en knallert 45 eller en EU knallert. Fælles for dem begge er, at du skal have en knallertforsikring (ansvarsforsikring).

 

Knallert 30 forsikring

En knallert 30 må højst køre 30 km/t. og kræver et kørekort til lille knallert (kategori LK) - eller et gyldigt kørekort til bil, motorcykel eller stor knallert, hvis du er fyldt 18 år før 19. januar 2013.

 

Du skal være fyldt 15 år for at køre knallert 30 på offentlig vej. Hvis knallerten er indregistreret første gang efter den 1. juni 2006, er den forsynet med en gul nummerplade. Er din knallert fra før 2006, skal den ikke indregistreres og har derfor ikke en nummerplade. I det tilfælde skal du altid have et forsikringsbevis på dig, når du kører på din knallert. Det er dit bevis på, at din knallert 30 er forsikret. 

 

En ansvarsforsikring er lovpligtig, uanset om din knallert er fra før eller efter 2006. 

 

En knallert 30 må ikke køre på vejen, hvis der er cykelsti.

 

Knallert 45/EU knallert forsikring

En knallert 45 må højst køre 45 km/t. og kræver et kørekort til en stor knallert, bil eller motorcykel. Du skal være fyldt 18 år for at køre på en knallert 45. Den er forsynet med en hvid nummerplade og skal indregistreres. Når du indregistrerer en ny knallert, skal du oplyse, hvor knallerten skal forsikres.

 

En knallert 45 skal altid køre på vejen - ligesom en bil og motorcykel.

 

Dækker en knallertforsikring skader på min knallert?

Den lovpligtige knallertforsikring dækker ikke skader på din knallert.

 

I nogle forsikringsselskaber kan du udvide din knallertforsikring med en kaskodækning, som dækker pludselige skader på og tyveri af din knallert. Tal med dit forsikringsselskab om dine muligheder.

 

Hvis du kommer til skade på din knallert

Din knallertforsikring dækker ikke, hvis du selv kommer til skade under kørsel på din knallert. Her har du brug for en ulykkesforsikring. I nogle forsikringsselskaber, kan du udvide din knallertforsikring med en ulykkesdækning for knallertkørere.

 

En ulykkesforsikring betaler erstatning, hvis du får varige mén på mindst fem procent efter en ulykke. Forsikringen kan også dække behandlingsudgifter og tandskader. Læs mere om ulykkesforsikring.

 

Kører du på scooter eller motorcykel, og har du i forvejen en ulykkesforsikring, kan det kræve, at du køber en udvidet dækning. Tjek din forsikring eller tal med dit forsikringsselskab.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.