I nogle tilfælde kan du få dækket udgiften til en lånebil eller erstatningsbil i reparationstiden, hvis din bil skal på værksted efter et uheld. Det afhænger af først og fremmest af, hvilken forsikring du selv har købt, og om der er en modpart involveret. 

 

Din egen kaskoforsikring

Din egen bilforsikring kan være udvidet til at dække leje af en bil efter uheld, der er dækket af din kaskoforsikring. Du kan se i din forsikringsaftale, hvilke dækninger du har valgt og hvor meget, du evt. kan få betalt.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder også en lånebil, hvis du bruger et af de værksteder, som de har en særlig aftale med (fordelsværksteder). Er du i tvivl, så kontakt dit eget forsikringsselskab. 

 

Modpartens ansvarsforsikring

Hvis du skal have erstatning for en lånebil fra modpartens ansvarsforsikring, skal følgende betingelser være opfyldt:

 

 1. Modpartens selskab har helt eller delvist anerkendt erstatningsansvaret for uheldet
 2. Du bruger din bil erhvervsmæssigt, eller
 3. Du kan ikke undvære din bil, fordi offentlig transport til og fra arbejde ikke er mulig, eller kun mulig med meget store tidsmæssige gener.

Hvordan sker betalingen?

Du skal selv lægge ud for leje af en lånebil. Modpartens forsikringsselskab refunderer dig deres andel af udgiften, når du har fremsendt dokumentation, dvs. en regning, for lejeudgiften.

Vær opmærksom på følgende:

 • Du får kun dækket lejeudgiften til en lånebil i den egentlige reparationstid, dvs. den tid, det tager at reparere din bil. En ekstraordinær lang reparationstid fx som følge af ventetid på værkstedet eller på reservedele, som er i restordre, er ikke dækket. Spørg evt. taksatoren, hvor mange dage, der er afsat til reparationen.
 • Er bilen totalskadet, får du typisk kun betalt lejeudgiften til en lånebil i maksimalt to uger fra skadedatoen
 • Du kan normalt kun få betalt for en lånebil i hverdage - ikke i weekender og på helligdage
 • Selskabet fratrækker et beløb, der svarer til de sparede udgifter for brug af egen bil. Fradraget afhænger af den enkelte bils størrelse og pris (vejledende fradrag er fra ca. 1 kr. pr. kørt kilometer for almindelige personbiler). Du kan evt. kontakte modpartens forsikringsselskab, hvis du ønsker at få oplyst størrelsen af fradraget på din bil.
 • Vælger du at købe ekstra forsikringer fx afsavnsforsikring, særskilt ulykkesforsikring eller selvrisikoforsikring når du lejer en bil, kan du ikke forvente at få denne udgift betalt.
 • Hvis modpartens forsikringsselskab kun delvist har anerkendt erstatningsansvaret for uheldet, bliver erstatningen til leje også nedsat.

Ofte stillede spørgsmål


 • Dækker min bilforsikring en lånebil?

  Din bilforsikring kan i nogle tilfælde dække udgiften til en lånebil i forbindelse med en skade, som er dækket af kaskoforsikringen. Hos langt de fleste forsikringsselskaber skal du have en tillægsforsikring, men nogle tilbyder en lånebil, hvis du bruger et af de værksteder, som de har en særlig aftale med (fordelsværksteder). 

 • Skal modpartens forsikring betale for en lånebil?

  Hvis modparten er skyld i din skade, kan dennes forsikring betale for en lånebil, når du bruger din bil erhvervsmæssigt, eller hvis du ikke undvære din bil, fordi offentlig transport til og fra arbejde ikke er mulig, eller kun mulig med meget store tidsmæssige gener. Kontakt modpartens forsikringsselskab for at høre om dine muligheder.

 • Hvor længe kan jeg få dækket en lånebil?

  Typisk vil du kun få dækket din udgift i den egentlige reparationsperiode, dvs. den tid, det tager at reparere din bil. En ekstraordinær lang ventetid på fx værkstedet eller på reservedele er ikke dækket. Du kan normalt kun få betalt udgiften i hverdage.

   

  Er din bil totalskadet, får du typisk kun betalt lejeudgiften til en lånebil i maksimalt to uger fra skadedatoen.

 • Skal jeg selv lægge ud for en lånebil?

  Det afhænger af, hvem der dækker udgiften, og hvad der er aftalt.

   

  Er din egen bilforsikring udvidet til at dække en lånebil, skal du typisk kun betale for antal kørte km., som ikke er en del af aftalen, evt. tilkøb af ekstra forsikring, brændstof og lignende. Resten betaler dit forsikringsselskab.

   

  Bliver udgiften betalt af en ansvarlig bilists ansvarsforsikring, skal du normalt selv lægge ud og sende dem dokumentation for din udgift.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.