Cykeltyveri sker for tusindvis af danskere hvert år.

 

Det kan være svært helt at undgå cykeltyveri, og derfor er det også vigtigt, at du har en god indboforsikring, så du kan få erstatning, hvis uheldet er ude. De fleste indboforsikringer dækker cykeltyveri, men der kan være et loft for, hvor dyre cykler forsikringen dækker. Her kan du læse mere om cykelforsikring.

 

Med lidt omtanke kan du selv minimere risikoen for cykeltyveri. Det er en god ide at tænke over, hvor du stiller din cykel, og om du kan sikre din cykel ekstra godt, når du parkerer den. For at undgå cykeltyveri, bør du også altid bruge altid mindst én lås, der er godkendt af Varefakta - og du kan gøre tyvens arbejde endnu sværere ved at låse din cykel fast til et cykelstativ eller parkere den i et skur. Til sidst er det vigtigt, at du gemmer købskvittering, låsebevis og cyklens stelnummer, som skal oplyses til dit forsikringsselskab ved cykeltyveri.

 

 

Gode råd til at forebygge cykeltyveri

  • Lås altid din cykel med godkendt lås. Det er også, for at din forsikring dækker
  • Brug en ekstra kædelås, som du kan vikle rundt om både hjul og stel - og allerbedst rundt om et skilt eller gelænder
  • Parkér din cykel i kælderen eller i et aflåst skur
  • Brug en ældre cykel, hvis du stiller din cykel på en bus- eller togstation - eller tag din cykel med på turen
  • Har du en dyr specialcykel, så efterlad den ikke udendørs
  • Tjek også, hvordan din cykel er forsikret, dvs. hvor dyre cykler din indboforsikring dækker - og overvej en udvidet cykelforsikring.

 

Anmeld cykeltyveri

Bliver du udsat for cykeltyveri, skal du altid anmelde cykeltyveriet til politiet for at få erstatning fra din indboforsikring. Derudover skal cyklen være låst med en godkendt lås og forsynet med et unikt stelnummer. 

 

Inden du kontakter både politi og forsikringsselskab, er det en god ide at finde din købskvittering frem, da du skal oplyse dem om cyklens stelnummer og andre detaljer om cyklen, fx købsdato, mærke, model, pris og låsetype/-kode.

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.